2019 Ribera del Duero Crianza

Spanien Castilla y León Ribera del Duero
Rødvin - 75,00 cl. - 14,50% vol. - Varenummer: 389619
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 225,00

Bodegas Nabal besidder en misundelsesværdig dedikation til deres vine. De stiller sig aldrig tilfredse og forsøger hver gang at rykke grænserne for, hvilke niveauer af kvalitet de kan fremstille med hjælp fra omhyggelighed i både mark og kælder. Og netop derfor bliver Nabals vine kun bedre, årgang efter årgang.

Det er dels også vinmager Óscar Navarros fortjeneste. En mand, der bedst kan beskrives som et voksent legebarn, der ikke er bange for at tage chancer og prøve nye ting af i hans higen efter at skabe mageløs vin. Og takket være hans fordomsforladte og nytænkende metodik kan Bodegas Nabal producere enestående cuvéer som denne Ribera del Duero Crianza.

I vinen er der bevidst holdt igen med fadlagringen i forhold til, hvad man normalt forventer fra Ribera del Duero, og det er med fuldt overlæg. For vinmarkernes nordlige placering giver en enestående kølig frugt, som fortjener at få plads på vinens smagsscene. Glæd dig til en ekspressiv, kraftig og nytænkende Ribera del Duero, hvor lag på lag af mørk frugt, krydderier og velintegreret fadpræg vælter ind over smagsløgene i, hvad der føles som koordinerede rækker af nuance-angreb. Husets moderne og fremadsynede stil er ikke til at tage fejl af, og det føles nærmest befriende at opleve Tempranillo, der bliver taget så seriøst, som det gør hos Bodegas Nabal.

Druerne kommer fra 50-80 år gamle 'bush vines', beplantet på udvalgte vinmarker i de køligste områder i provinsen Burgos. Jordbundene er ganske varierede, men hovedsageligt sammensat af ler og kalksten. Gæringen foregår på temperaturkontrollede ståltanke med hyppig 'punch over', for yderligere at udtrække tilstrækkelig farve og aroma samt tannin. Vinen lagrer endeligt i 14-16 mdr. på 100% nye egetræsfade, heraf 80% franske og 20% amerikanske.

93 point | Wine Enthusiast

"Excellent. Deep garnet in the glass, this wine has a bouquet of purple plum and dark chocolate with a touch of coffee bean. It is smooth at first sip, offering elegant tannins, gorgeous acidity, and black cherry, raspberry, mocha and dried-sage flavors. "

Nabal Bodegas & Viñedos

<p>I den spektakulære og højtbeliggende vinregion Ribera del Duero omkring to timers bilkørsel fra Madrid midt på den midt-nordspanske højslette finder vi vinhuset Bodegas Nabal, der tro mod områdets klassiske traditioner laver kraftfulde og intense rødvine lavet primært på den lokale drue Tempranillo.</p>