Pago de los Capellanes

Pago de los Capellanes er et ungt vinhus beliggende i Ribera del Duero, der har etableret sig som et af det anerkendte spanske vinområdes mest spændende producenter.


pr. side
Vis som Grid Liste

6 varer

Faldende orden
  1. Godello O Luar do Sil
    En herlig og frisk hvidvin med friske noter af grØnne æbler, blomster og en mineralsk karakter. Smagen er elegant med intens frugt, hvor duften bekræftes. En god valbalanceret syre giver herlig friskhed og ren stil i eftersmagen., , -----, , Et spændende nyt projekt fra folkene bagved Pago de los Capellanes. Området her er Valdeorras, der ligger lige udenfor Ribera del Duero. Dette område er især kendt for deres drue Godello, som giver nogle flotte aromatiske vine. Druerne til denne vin er hØstet i september ved fuld modenhed. Efter afstilkning kØlet druerne ned til 9 grader, inden gæringen startes. Dette gØres for at bevare mest mulig aromatisk karakter i vinen. Vinen lagres på ståltanke, indtil aftapning på vingården.
    kr. 149,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

6 varer

Faldende orden

Selv om der menes at have været lavet vin i området i omkring 2.000 år, var det benediktinermunke tilbage i 1100-tallet, som for alvor introducerede vinproduktionen i den barske og bjergrige region Ribera Del Duero nord for Madrid.

Denne arv har Pago de los Capellanes valgt at ære med deres navn, der oversat fra spansk betyder ”Præsternes betaling”, hvilket henviser til, at vinmarkerne i sin tid blev tildelt munkene til gengæld for diverse kirkelige ydelser. 

Vinhuset blev startet i 1996 af Paco Rodero y Concha Villa og hans kone Conchita, der i dag råder over 125 hektar vinmarker beplantet med de klassiske lokale druer Tempranillo og Tinto Fino i en jordbund bestående af en blanding af grus, sand og ler og beliggende i en højde på op til 1000 meter.

Sammen med et ideelt egnet klima med meget varme somre og kolde vintre samt vinmagernes store ekspertise er det forklaringen på, at det lykkedes Pago de los Capellanes at etablere sig som en af Ribera del Dueros førende producenter af kraftfulde og meget frugtrige rødvine.

Derfor valgte man i 2014 også at realisere en gammel drøm om at producere hvidvine fra marker mere end 300 kilometer mod vest i Galicien, hvor man dog bevidst har forsøgt at videreføre de kvaliteter fra husets øvrige vine, nemlig: ”intensitet, karakter, kompleksitet og egnethed til lagring”.