Spanien

Spanien er verdens tredjestørste vinproducerende land kun overgået af Italien og Frankrig med en flere år tusinde år gammel tradition, som i de senere år har gennemgået en rivende udvikling, der for alvor har fået vinelskere til at rette blikket mod den iberiske halvø.
Hele den bevidsthedsændring der er sket hos de spanske vinproducenter, har også gjort at vores sortiment af spansk vin, har udviklet sig markant i de seneste år. Vi byder nu på et bredt sortiment af fantastiske vine fra mange af landets regioner, lige fra de forfriskende hvidvine til de velkrydrede røde


Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 46

Faldende orden
  1. Godello O Luar do Sil
    En herlig og frisk hvidvin med friske noter af grØnne æbler, blomster og en mineralsk karakter. Smagen er elegant med intens frugt, hvor duften bekræftes. En god valbalanceret syre giver herlig friskhed og ren stil i eftersmagen., , -----, , Et spændende nyt projekt fra folkene bagved Pago de los Capellanes. Området her er Valdeorras, der ligger lige udenfor Ribera del Duero. Dette område er især kendt for deres drue Godello, som giver nogle flotte aromatiske vine. Druerne til denne vin er hØstet i september ved fuld modenhed. Efter afstilkning kØlet druerne ned til 9 grader, inden gæringen startes. Dette gØres for at bevare mest mulig aromatisk karakter i vinen. Vinen lagres på ståltanke, indtil aftapning på vingården.
    kr. 149,00
    Tilføj til ønske liste
Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 46

Faldende orden

Mange mener, at de første vinranker blev plantet i det nuværende Spanien mellem 3000 og 4000 år før Kristi fødsel, selv om det først var ca. 2000 år senere, at vinproduktion rigtigt begyndte at blive udbredt.

Trods den lange tradition var spansk vin i udlandet og også herhjemme længe synonym med en blanding af for meget kraft, krydderi og syre. Kort sagt ringe kvalitet!

Det har i den grad forandret sig i de senere år, hvor der er kommet fokus på friskhed, den rene frugt og flotte balancerede vine til den moderne forbruger – både når det gælder de røde, hvide og mousserende vine – samt den spanske klassiker, Sherry.

Generelt kan man sige, at Spanien byder på en enorm variation pga. faktorer som klima, jordbund og topografi - fra kølige og forblæste kystområder til tørre og stegende hede højsletter og alt det midt imellem.

Tilsvarende anvendes der flere hundrede forskellige druer, selv om det stadig er klassikere som Tempranillo, Garnacha, Monastrell og Bobal (de røde) samt Godello, Airén, Palomino, Viura og ikke mindst Albariño (de hvide), der er de dominerende.

Denne store bredde og variation afspejler sig også i vores sortiment, hvor vi har vine fra alle de dominerende regioner som Rioja, Ribera del Duero, La Mancha, Montsant og Rias Baixas.

Nogle af de producenter, som står vores hjerte særligt nært, er Bodegas Baigorri og Gomez Cruzado fra Rioja, Bodegas Nabal fra Ribera del Duero, Bodegas Granbazán fra Rias Baixas og Cellar Cairats fra Montsant.

Men der er også mange andre indbydende og velsmagende muligheder. For som tidligere nævnt befinder spansk vin sig lige nu et meget spændende sted, hvilket gør, at der heldigvis igen er blevet rig lejlighed til at udbryde: ”Viva España”!