2019 Ribera del Duero Valle De Nabal MG
Saftighed, frugtpower og finesse. Disse er vinens absolutte nøgleord. Smuk rubinrød farve, med en koncentreret duft af modne kirsebær, blåbær og viol, komplimenteret af lakrids, grøn peber og vanilje. Mellemfyldig på tungen, med stor intensitet og solide, men finkornede tanniner. Røde blommer, kirsebærsaft, boysenbær og lakridsrod, suppleret af paprika, nelliker og mørk chokolade. En lang og frugtfyldt finale, med en forfriskende syre og imponerende struktur. Perfekt sammen med rosa-stegt lammekød eller saftige svinekoteletter, gerne garneret af grillede peberfrugter.
Vinen er lavet på 100% Tempranillo. Druerne kommer fra udvalgte vinmarker i den østlige og køligere del af provinsen Burgos. Druestokkene er omtrent 40 år gamle og beplantet på blide skråninger, med jordbunde sammensat af ler- og kalksten. Druerne høstes og sorteres manuelt i slutningen af september og transporteres i kasser med 15 kg. i hver. Inden gæringen udføres en kold maceration (udblødning af drueskallerne i mosten), for at ekstrahere aroma og farve. Gæringen foregår på ståltanke ved hjælp af de naturlige gærceller, for netop at bevare særpræg og personlighed. En efterfølgende maceration (udblødning af drueskallerne i mosten) med daglig 'pump over', udføres med det formål at forbedre vinens tanninstruktur og tekstur. Vinen lagrer endeligt i 9-10 mdr. i 100% nye egetræsfade, her af 60% amerikanske og 40% franske.