Alto Adige

Med sin beliggenhed helt oppe ved den østrigske grænse er Alto-Altige eller - som det nok er bedre kendt herhjemme - Sydtyrol Italiens nordligste vinregion, der trods en lang tradition for fremragende kvalitetsvine længe har fristet en ufortjent overset tilværelse herhjemme.

pr. side
Vis som Grid Liste

14 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

14 varer

Faldende orden

Alto-Altige har en ældgammel tradition for vinproduktion, som menes at kunne spores helt tilbage til før romerne. Historisk set har området været stærkt præget af sin blanding af tysk og italiensk kultur, hvilket skyldes, at det frem til 1. Verdenskrig, hvor det blev italiensk, var en del af Østrig-Ungarn. Derfor er det i dag muligt at finde det bedste af begge verdener i den smukke og bjergrige region med de højt beliggende vinmarker.

Som vinregion er Alto-Altige kendetegnet ved en blanding af klassisk varmt middelhavsklima mod syd og mere køligt alpint bjergklima mod nord, hvilket sammen med en ekstremt varieret jordbund har skabt nærmest ideelle betingelser for at dyrke de mere end 20 forskellige druer, man i dag kan finde i regionens vine.

Tidligere var Alto-Aldige mest kendt for sine rødvine lavet på de lokale druer Shiava og Lagrein, men det har ændret sig i de senere år, så der i dag produceres flest hvidvine i området.

Af dem er det især Pinot Grigio, der har skabt områdets ry som en af Italiens bedste vinregioner, men der laves også mange fremragende ting på andre populære druer som Gewürztraminer, Chardonnay og Pinot Blanc – samt når der er tale om rødvine, Pinot Noir.

Derfor er det ikke så mærkeligt, at Alto-Altige – efter i mange år at have været lidt overset - er blevet nærmest synonym med spændende vine af høj og stabil kvalitet!