2022 Gewürztraminer Kastelaz

Alto Adige Alto Adige
Hvidvin - Varenummer: 169722
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 369,00

En så levende og frugtfyldt Gewürztraminer, det støder man sjældent på. Her er noter af saftige, tropiske frugter, friskplukkede blomster direkte fra marken og søde krydderier bagerst i duftbilledet. Smagen er levende med spillende frugtsyre og duftnoterne går igen i smagen. En god medium fylde gør denne hvidvin egnet til fiskeretter, eller modne bløde oste.

Druerne til denne vin høstes fra marker i og omkring Tramin by, hvor Gewürztraminer druen stammer fra. Druerne presses straks ved ankomst til vineriet og mosten stabiliseres ved lav temperatur. Efter endt gæring lagres vinen i op til flere måneder sammen med bundfaldet på ståltanke.

Elena Walch

Hun kaldes ofte ”Dronningen af Gewürztraminer”, men egentlig var det slet ikke meningen, at den arkitektuddannede Elena Walch skulle lave vin. Oprindeligt blev hun bare hyret til at stå for restaureringen af et fornemt gammelt jagtslot med omkringliggende vinmarker i Norditaliens naturskønne og bjergrige Alto Adige-region.

Men da hun så stedets potentiale og - ikke mindst – forelskede sig i dets ejer, viste der sig hurtigt at gemme sig både visionær og driftig entreprenør i kvinden, som siden midten af 80’erne har formået at gøre firmaet med hendes eget navn til en af Alto Adiges førende vinproducenter.