2022 Sauvignon Blanc Castel Ringberg

Alto Adige Alto Adige
Hvidvin - Varenummer: 409922
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 249,00

Elena Walchs Castel Ringberg Sauvignon Blanc, er en bundseriøs enkeltmarksvin, som virkelig viser hvor stort potentialet er for druesorten!

Elena Walch råder over hele Castel Ringberg marken, der tager sit navn efter renæssanceslottet fra 1620, den ligger ved. Marken besidder en mosaisk sammensætning af jordtyper, og det potentiale udnytter Elena Walch til fulde, og udnytter de individuelle terroir-forskellige, til at plante forskellige druesorter. F.eks. da hun fandt frem til nogle markparceller, der var perfekte til Sauvignon Blanc!

Sauvignon Blanc-druen elsker kølige egne, og nyder derfor godt at markens høje placering (330 – 400 meter over havet), som får yderligere temperatur-assistance fra den lokale vind, kaldet Ora, der blæser op fra syd. Det sikrer at Elena Walch kan høste Sauvignon Blanc druer, der er spækket med friskhed og energi. Men det er ikke kun i marken, at vilkårene er overdådige

I kælderen lagrer Elna Walch 85% af mosten på rustfri ståltanke, sammen med gærresterne, for at give ekstra smag og tekstur. Resten af mosten lagre i små barriquefade, for lige at give vinen den kendetegnende silkebløde og fyldige tekstur, som Elena Walch er kendt og elsket for.

Oplev en storladen og seriøs enkeltmark-Sauvignon Blanc, som eksploderer op af glasset med duft af blomster, hyldeblomst, limesaft, stikkelsbær, friske krydderurter og syrlige, grønne æbler. Det er friskt som frostklar morgen i alperne, og saftigt som hyldeblomstssaft på en varm sommerdag.

Elena Walch

Hun kaldes ofte ”Dronningen af Gewürztraminer”, men egentlig var det slet ikke meningen, at den arkitektuddannede Elena Walch skulle lave vin. Oprindeligt blev hun bare hyret til at stå for restaureringen af et fornemt gammelt jagtslot med omkringliggende vinmarker i Norditaliens naturskønne og bjergrige Alto Adige-region.

Men da hun så stedets potentiale og - ikke mindst – forelskede sig i dets ejer, viste der sig hurtigt at gemme sig både visionær og driftig entreprenør i kvinden, som siden midten af 80’erne har formået at gøre firmaet med hendes eget navn til en af Alto Adiges førende vinproducenter.