Chablis

Chablis er en af Frankrigs mest berømte vinregioner beliggende i den nordlige del af Bourgogne, som er kendt for sine på en gang tørre, sprøde og mineralske hvidvine lavet udelukkende på Chadonnay.


Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 27

Faldende orden
  1. Chablis
    Rig, mineralsk og ekspressiv Chablis. Duften stiger op af glasset, med noter af hvide blomster, fersken, gyldne æbler og østersskaller, suppleret af en anelse brød og mandelkerne. I munden føles vinen energisk og koncentreret, men med masser af friskhed og en levende syre. Smagen følger aromaerne til dørs, med en symfoni af modne gule æbler, liljer og lyse stenfrugter, komplimenteret af knuste sten, nykværnet smør og brødskorpe. Tårnhøjt niveau, på denne kommune Chablis fra Jean Dauvissat., , -----, , Druerne høstes fra 40 forskellige parceller, beliggende på begge sider af floden Serein. Hvor frugten fra højre bred giver rigdom og fylde, giver druerne fra venstre friskhed og elegance. Dauvissat arbejder så naturligt i vinmarken som overhovedet muligt og er ved at overgå til biodynamisk dyrkning. Mosten gærer ved 20 grader, udelukkende med benyttelse af de naturligt fremkomne gærceller. Vinen ligger i en længere periode med de døde gærceller (bærmkontakt), hvilket giver alle Dauvissat™s vine en umiskendelig cremethed. Efter den malolaktiske gæring, filtreres og klares vinen blidt. Vinen lagrer endeligt i ca. 12 mdr., før den tappes på flaske.
    kr. 249,00
    Tilføj til ønske liste
  2. Chablis
    Herlig frisk Chablis hvidvin med god struktur. Her er duftnoter af grønt græs, æbler og citrus. Smagen er tør med god struktur og mundfylde. Der er god balance i smagen med masser af friske grønne noter og en frugtsyre der giver balancen. Nyd denne afkølet til en stor skål rejer., , -----, , Denne vin er fremstillet af chardonnaydruer som Remoissenet køber i Chablis-distriktet, hos vinbønder hvor de har lange kontrakter. Som altid høster Remoissenet druerne helt modne og sørger for fuld afstilkning inden presning. Gæringen foretages i neutrale fade, inden en del af vinen lagres på egetræsfade. 
    kr. 269,00
    Tilføj til ønske liste
Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 27

Faldende orden

Navnet Chablis menes at være en sammentrækning af de to keltiske ord ”cab” og ”leya”, som betyder hhv. ”hus” og ”i nærheden af skoven”.

Selv om der allerede fandtes vinmarker deroppe i det nordøstlige Frankrig dengang, spiller vores forfædre, vikingerne, en helt særlig rolle i forhold til, at området udviklede så stærk en vintradition.

I 800-tallet var det nemlig deres voldelige plyndringstogter ned i Loire-dalen, som fik skrækslagne munke fra områdets klostre til at flygte mod nord, hvilket inspirerede den daværende konge for det Vestfrankiske Rige, Karl den Skaldede, til at forære dem landsbyen Chablis, hvor de slog sig ned og over de kommende århundreder bl.a. plantede de Chardonnay-druer, som i dag er blevet synonym med Chablis og også en stor del af det øvrige Bourgogne.

Generelt inddeles Chablis’ vinmarker i fire kategorier ud fra deres kvalitet - Chablis Grand Cru, Chablis Premier Cru, Chablis og Petit Chablis.

I forhold til at forsyne Chablis-vine med deres unikke karakter og særpræg spiller områdets klima med lune somre og ofte meget kolde vintre sammen med den særlige Kimmeridge-jordbund, som er en blanding af grus og kalksten, en helt særlig rolle.

Sammenlignet med andre hvidvine fra Bourgogne er Chablis nemlig karakteriseret ved at være tørrere og friskere i smagen tilsat en indbydende mineralitet og en lidt flint-agtig note, som lokalt kaldes ”goût de pierre à fusil”.

Det giver et helt særligt udtryk af Chardonnay. Faktisk mener en kritiker som Jancis Robinson, at netop Chablis er det reneste udtryk for den populære drue, som overhovedet findes.

Den slags kan selvfølgelig altid diskuteres, men en ting er sikker: Når det gælder fantastiske og velsmagende hvidvine med deres helt egen identitet, er Chablis et sandt overflødighedshorn af spændende muligheder for alle vinelskere!