Passy le Clou

I den lille landsby Beine i Chablis finder vi Domaine Passy le Clou, der har valgt at videreføre den legendariske vinregions stolte traditioner og producere en række klassiske og meget indbydende hvidvine.


pr. side
Vis som Grid Liste

2 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

2 varer

Faldende orden

Familie Descombe har en historie, der kan føres helt tilbage til 1905, da Francois Descombe startede familiefirmaet i Rhône-kommunen Saint-Ètienne-des-Oullières.

Ledelsen er i dag overgået til femte generation i skikkelse af Marine Descombe. I 2017 valgte hun at erhverve det traditionsrige Domaine Patrice, som efterfølgende blev omdøbt til Domaine Passy le Clou.

Her har man valgt at lægge sig i forlængelse af den legendariske vinregions stolte traditioner og producere klassisk, sprød og mineralsk Chablis, med stor intensitet og finesse. 

Vinmarkerne udgør et samlet areal på 30 hektar fordelt på 21 forskellige ”plots”, der alle vinificeres individuelt med henblik på at udnytte hvert enkelt terroir mest muligt.

Efter nøjsom selektering presses druerne blidt i en pneumatisk presse, inden mosten omstikkes efter 12-24 timer. Gæringen forløber på rustfri ståltanke i en periode på 4-6 måneder efterfulgt af lagring på de døde gærceller (”sur lie”), hvilket bidrager med en diskret cremet mundfølelse i alle husets vine. 

Resultatet vil uden tvivl begejstre de mange fans af klassisk Chablis!