2022 Chablis

Chablis Chablis
Hvidvin - 75,00 cl. - 12,50% vol. - Varenummer: 156722
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 219,00

Når der står Chablis på etiketten, så er adressen i det nordlige Frankrig, druesorten er Chardonnay og terroiret kaldes Kimmeridge Ler. En jordtype som består af sedimenter fra gamle havfossiler, som giver et helt unikt mineralindhold i jorden. Som i Chablis-vinene viser sig som en brusende mineralitet, hvor havsalt, muslingeskaller og våde sten er blandt nogle af de ting, som blindsmagere altid udpeger i Chablis-vin.

Og denne cuvée fra den talentfuldt Julie Fèvre er ingen undtagelse. Hun er datter af Nathalie og Gilles Fèvre, som også ejer en vingård i Chablis. Hun har derfor fået vinkundskaberne og terroirforståelsen ind med modermælken. Og man mærker tydeligt hendes indgående kendskab til området, i hendes vinøse håndværk. For havets brusen er at fornemme i vinen, sammen med blød, saftig frugt, et strejf af sesam og masser af frugt. Chablis, fuldstændigt som man elsker det.

91 point | DinVinGuide

"Flot stringent udtryk og en virkelig klassisk vellavet Chablis. Sprøde fersken og citrusnoter pakket ind af et flintet udtryk. Flot struktur og længde"

Julie Fevre

Siden 1745 har Fèvre-familien produceret vin i hjertet af Chablis. I 2020 beslutter den blot 30 år gamle Julie Fèvre, datter af Nathalie og Gilles, at starte sit helt eget projekt.