2022 Chablis

Chablis Chablis
Hvidvin - Varenummer: 475122
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 199,00

Kalket, sprød og forfinet Chablis, i en ganske blød og imødekommende stil. 

I denne hvidvin kombineres den klassiske stålsatte rankhed, med en underspillet rundhed og perfekt moden frugt. Duften er uimodståelig mineralsk, med noter af knust flint, gylden-grønne æbler, muslingeskaller og ferskenskind, foruden saftige citrusfrugter, hvide blomster og friske mandler. Levende og vibrerende på tungen, med en imponerede frugtkoncentration og en opløftende frugtsyre. Pære, modne æbler, grapeskal og våde strandsten, komplementeret af yuzu, mandelkerner og liljeblade. En saftig, knasende og energifyldt finale, der ikke blot behager - men også lader mundvandet drive. En utrolig madvenlig Chablis, der kan trække alt fra gratinerede østers, nypillede rejer og flødebaserede muslingeretter.

Domaine Passy Le Clou er beliggende i landsbyen Beine i Chablis, og er siden 2017 drevet af den talentfulde Beaujolais-winemaker Marine Descombe. Domainet ejer 30 hektar, spredt ud over 21 forskellige plots, hvor fra vinene vinificeres separat. Dette for netop at udtrykke de forskellige terroirs individuelle karakteristika. Frugten til denne kommune-Chablis kommer fra en enkelt parcel på blot 3 hektar, hvor den berømmede ler- og kalkstensholdige jordbundstype 'Kimmeridge' hersker. Efter nøjsom selektering, presses druerne blidt i en pneumatisk presse, inden mosten omstikkes efter 12-24 timer. Gæringen forløber på rustfri ståltanke i en periode på 4-6 måneder, efterfulgt af lagring på de døde gærceller ('sur lie') i 3-6 måneder.

Passy le Clou

I den lille landsby Beine i Chablis finder vi Domaine Passy le Clou, der har valgt at videreføre den legendariske vinregions stolte traditioner og producere en række klassiske og meget indbydende hvidvine.