2021 Pinot Noir Santa Rita Hills

Rødvin - 75,00 cl. - 14,00% vol. - Varenummer: 3225821
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 289,00

Danske Peter Work har skabt USA's første økologiske, bæredygtige, og biodynamisk certificerede vingård. Hans mål er at lave ærlig og terroirtransparent vin, som lader naturen tage styringen på udtrykket. Det betyder, at vinene fra Peter Works hånd er elegante, finessefyldte og besidder en utrolig yndefuld og saftig frugtprofil, der smyger sig rundt i mundhulen med noter af jordbær, hindbær og ribs, som veksler imellem det sødlige og det syrlige. Teksturen er silkeblød, og syren er livlig og forfriskende. 

En vin, som bør serveres omkring de 14 grader, så den saftige karakter virkelig får lov at udfolde sig. Men så får du også et glas Pinot Noir, som kan være forstyrrende for selskabet, for det bliver nærmest tryllebindende i glasset. 

Denne cuvée er fremstillet af Pinot Noir fra 3 forskellige marker i Santa Rita Hills i Californien. Alle druer bliver høstet i hånden og sorteres allerede i marken, så kun det bedste materiale kommer med til kælderen. Efter høsten bliver mosten stabiliseret i 3 dage, inden gæringen startes. Mosten fra de enkelte marker holdes separat, indtil den endelige blanding laves, og vinen lagres i 14 måneder på egetræsfade, hvoraf 20% er nye franske fade. Vinen hverken filtreres eller klares, hvilket gør, at der kan danne sig en del bundfald i flasken.

Ampelos Cellars

Danske Peter Work valgte efter terrorangrebet på World Trade Center i 2001 at sadle helt om og realisere en gammel drøm om at blive vinavler i Santa Barbara, hvor han sammen med sin kone etablerede Ampelos Cellars, der producerer deres roste vine udelukkende efter økologiske og biodynamiske principper.