God vin til lyst kød / Otto Suenson anbefaler vinen til maden

Kylling, kalkun, svinekød og man kunne blive ved – det lyse kød er en klassiker i både det danske såvel som det udenlandske køkken. Og kødets sarte smag betyder ofte, at vinen ikke skal være alt for buldrende. Medmindre tilbehøret er det, naturligvis. Står den på fed flæskesteg med en kraftig, brun sovs – så vil udvalget her komme til kort.

I stedet skal du her finde din vin, hvis du nyder en god, let sauce, til et saftigt kyllingebryst, hvis du har stegt en schnitzel, eller hvis du sågar har samlet din egen cæsarsalat. Så finder du her en perlerække af gode bud på, hvad du kan servere som ledsager.

pr. side
Vis som Grid Liste

10 varer

Stigende orden
  1. L'Enjouée rouge

    Saftig, forfriskende og tætpakket med frugt. Denne røde Loire er ganske enkelt en Storcharmør! Sommerlig, let drikkelig og vidunderligt blid, poserer vinen sig med et næsten sødmefuldt frugtsyrebid. Dansende duftnoter vælter op af glasset, med rødlige kirsebær, jordbærkompot, rosenblade og bærsymfoni, tilsat en knivspids grøn peberfrugt, myntebolsje og urtekrydderi. Let, læskende og legende på tungen, med sprællevende frugtsyre og den mildeste tannin. Friske sommerbær, ribsgele, blåbærsaft, lakridsrod og en anelse blodappelsin, ledsaget af vegetale anelser af græs og menthol-pastil. En frisk, livlig og frugtbåren eftersmag - der uden at blinke, kalder på endnu en tår! 
    Vinen er sammensat af 30% Cabernet Franc, 40% Grolleau, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Gamay og 10% Pineau d'Aunis, der håndhøstes fra flere forskellige skiffer-marker i 'Saint-Lambert-du-Lattay' kommunen i området Anjou (vinen er ikke certificeret Anjou AOC, grundet den 'farverige' sammensætning af druesorter, som ikke opfylder appellationens reglement). Delvist semi-carbonisk gæring (Gamay og Pineau d'Aunis) og kort maceration (udblødning af drueskallerne i mosten), efterfulgt af den endelige lagring på underjordiske betontanke - for netop at bevare vinens friske, frugtige og meget rene karakter.  

    kr. 149,00
    Tilføj til ønske liste
  2. Alsace Pinot Blanc
    En fantastisk vin på en underkendt drue. Her er balance og milde frugtnoter der blander sig med grønne noter som asparges og græs. Der er god syre til at balancere frugten, men med alderen har vinen også udviklet en herlig dybde og kompleksitet. Nyd denne til lette fiskeretter, eller tørre milde oste., En vin som er fremstillet af økologisk dyrkede druer fra Domaine Bliemeroses egne marker omkring byen Rosheim. Druerne høstes i hånden og sorteres allerede i marken, inden de placeres nænsomt i pressen. Selve presningen sker langsomt over 8 timer, hvor kun den bedste del af mosten bruges. Gæringen foregår helt naturligt med druernes egen gær, intet tilført. Vinen lagrer efterfølgende på fade i 11 måneder, inden aftapning på flaske på vingården.
    Special pris kr. 95,00 Normalpris kr. 179,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

10 varer

Stigende orden