2021 Chardonnay Sonoma County

Sonoma County Sonoma County
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 586221
Udsolgt
kr. 239,00

Vinens gyldne farve kridter banen op for en Chardonnay-oplevelse af de bedre. Man glæder sig til fed, cremet hvidvin med masser af fylde - og 2021 Chardonnay Sonoma County fra Simi Winery lever helt op til forventningerne.

Det dufter som en californisk frugtplantage i fuldt flor, hvor nektariner, ferskner, honningmelon, æbler, citroner suser op af glasset. Det ledsages af toner af både smør og hasselnødder. Det er en vin som giver en lyst til at smørstege fisk, røre en hollandaisesauce og sætte gang i en aften dedikeret til livets lyksaligheder.

Vinen kommer fra Sonoma County, i den øvre del af Californien, stik nord fra San Francisco. Her ligger vinmarkerne tæt ved kysten, hvilket giver en kølende effekt til de ellers solrige dage. Perfekte forhold for Chardonnay-druerne, som suger varme til sig i dagtimerne, men får lov at få en pause fra varmen når solen går ned. Det betyder at druerne opnår en vidunderlig balance, som afspejler sig i den færdige og harmoniske vin. Der lagres 8 måneder i en kombination af amerikansk og fransk egetræsfade, hvoraf 19% er nye.

Simi Winery

Simi Winery har med alle odds imod sig kæmpet sig til tops i det Californiske vin-hierarki. 
I en tid hvor kvinder hørte til i hjemmet og i køkkenet, og slet ikke på arbejdsmarkedet, da var de ledet af en kvinde. Og I en tid hvor spiritus pludselig blev ulovligt i USA, fandt de måder at overleve på. Nød lærte den blot 18-årige Isabelle Simi at spinde krise om til guld, og vingården er i dag et inspirerende testamente til hendes jernvilje og ukuelige arbejdsomhed.

I dag er Simi Winery stadigvæk ledet af Lisa Evich, som fører gården videre i Isabelle Simis ånd. De laver vin i Californien, og trækker flittigt på inspiration fra Europa, for at forbinde det bedste fra to verdener.