Louison

Louison er en frisk, frugtagtig og ekstremt indbydende rosévin skabt af vinhuset Chateau Gassier, som ligger i Provence ved foden af Sainte-Victorie-bjerget øst for Aix-en-Provence.


pr. side
Vis som Grid Liste

2 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

2 varer

Faldende orden

Der er blevet produceret rosévin i Provence, lige siden de gamle grækere plantede de første vinranker i området for mere end 2600 år siden, så det er en meget lang og glorværdig tradition, som Chateau Gassier indskriver sig i.

Det hele begyndte i 1982, da familien Gassier købte vinslottet, som de omdøbte til Chateau Cassier i de naturskønne omgivelser tæt på Sainte-Victorie-bjerget øst for Aix-en-Province.

I dag er det femte generation i skikkelse af George Gassier, der i samarbejde med direktøren Olivier Souvelain sørger for at opretholde de høje kvalitetsstandarder, som har gjort Chateau Gassier til en af Provences meget roste producenter.

Ud over rosévin producerer man også hvidvine. Druerne er – i overensstemmelse med reglerne for Côtes-de-Provence Sainte Victoire-appellationen en blanding af Syrah, Grenache, Cinsault og Rolle, som dyrkes på 40 hektar vinmarker, der er inddelt i fire forskellige parceller ud fra forskelle i jordbund.

Her har man siden 2016 arbejdet efter udelukkende økologiske dyrkningsmetoder, hvilket sammen med vinmagernes store savoir-faire i kælderen er blandt forklaringerne på, at Louison er endt som en skøn vin, der ganske enkelt emmer af provencalsk sol, sommer, skønhed og livsglæde!