Domaine Terres Blanches

Ejendommen er i dag én af de f¢rende i Provence området, og viser hvad lang tids sund behandling af jorden f¢rer med sig. 

pr. side
Vis som Grid Liste

2 varer

Faldende orden
  1. Provence Rosé
    92 point Jyllandsposten, 5 stjerner EkstraBladet, 6/6 hjerter på kvindevin.dk:, "Den slags rosé som får en til at forstå, hvorfor roséen går sin sejsgang verden over. En fin verden af hvide blomster, saftige citrusfrugter og solmodne ferskner invaderer din næse og gane, og der er kun én ting at gøre: 100 % ren overgivelse." - Signe Wulff, kvindevin.dk, , Helt lys i glasset med friske noter af små røde bær, typisk jordbær fra den dominerende grenache drue. En anelse rosenblade anes i duften og går fint igen i smagen. I munden er vinen frisk med god frugtsyre og herlig moden frugt til at give kompleksitet og dybde til vinen. En velbalanceret rosévin med flot længde, der vil passe glimrende til laks eller salater med lyst kød., , -----, , Terres Blanches Rosé fremstilles af ca. 40 % grenache, 20 % cinsault, 20 % Counoise, 10 % syrah og 10 % Mourvedre. I vinmarkerne arbejdes der økologisk, grænsende imod det biodynamiske, for at skabe det mest rene udtryk af druerne. I kælderen kigger der også dybt i månekalenderen og der sorteres kraftigt for kun at have sund frugt i gæringskarene. Den rene frugt gør at man kan svovle helt minimalt i hele processen og dermed forstyrre vinen karakter mindst muligt. Naturligvis arbejdes der kun med den naturlige gær til gæringen, intet tilsat. Denne smukke lyse rosévin er holdt på neutrale tanke gennem hele vinificeringen, for at bevare mest mulig frugt i den endelige vin.
    kr. 175,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

2 varer

Faldende orden

Siden 1968 er vinmarkerne blevet drevet ¢kologisk, og der har været h¢j fokus på at få kvalitet i flaskerne. I de senere år har ejendommen skiftet ejere et par gange, men blev i 2012 k¢bt af Christian Latouche, som har den som sin prestige ejendom i området. Terres Blanches har fra starten, sammen med naboen Domaine Trevallon, været fortalere for at hele området skal dyrkes ¢kologisk for at skabe bedre harmoni i hele området. Der dyrkes i dag stadig kun de samme 32 hektar, som man startede med.