2017 Fornace

Italien Toscana Toscana
Rødvin - 75,00 cl. - 14,50% vol. - Varenummer: 470617
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 259,00

En kraftfuld moderne vin fra en ellers meget traditionsbunden producent. Her er store mængder mørke solbær og blommer i næsen, som understreges af en let krydret tone fra fadlagringen. Smagen er fyldig med afrundede tanniner, der bider lidt i gummerne. Frugten er fed og moden. En fremragende ledsager til et godt stykke grillet kød, gerne lam.

Fornace er Selvapianas bedste mark i Rufina distriktet. Marken ligger på en bakketop, 250 - 300 meter over havet med en nordlig hældning. Det giver et relativt køligt vækstklima, så modningen tager længere tid, men opbygger mere koncentration. I dag er vinen sammensat af 40 % Merlot, 40 % Cabernet Sauvignon og 20 % Cabernet Franc. Vinstokkene er godt 20 år gamle i gennemsnit. Druerne høstes i hånden og gærer efterfølgende med naturligt gær i en periode på 25 dage. Inden aftapning lagres vinen i franske egetræsfade for yderligere kompleksitet. Årligt produceres der under 4000 flasker af denne.

James Suckling 93 points

"Mushroom, meat and earth with some blackcurrant on the nose. Medium to full body, firm and chewy tannins and a long, fresh finish. Bright and tensioned for the vintage. Crushed-stone undertones."

August 2022

Tenuta Selvapiana

Tenuta Selvapiana er referenceproducenten i Chianti Rufina. Lederen af vingården, Federico Guintini, er også præsident i Chianti Rufina konsortiet, og han arbejder indædt på at udbrede kendskabet til området og de mageløse vine, der produceres her.

For her i Chiantis mest højtbeliggende marker opnår Sangiovese-druerne en helt enestående elegance, kompleksitet og friskhed med et gigantisk udviklingspotentiale. På trods af, at anmelderne kaster tårnhøje point efter Tenuta Selvapianas top cuvéer, er det dog ikke noget, der endnu kan ses på prisen.

Med det niveau, som Tenuta Selvapiana lægger for dagen på deres vine, kan det dog kun være et spørgsmål om tid, før hele verden får øjnene op for den skjulte skat, der ligger gemt i denne lille miniput appellation.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.