2017 Bricco Manzoni Langhe Rosso DOC

Italien Piemonte Langhe
Rødvin - 75,00 cl. - 14,00% vol. - Varenummer: 410317
Udsolgt
kr. 399,00

Den første vin i Barolo hvor Nebbiolo og Barbera blev blandet sammen. Ekstrem duft med komplekse noter af alt fra mørke bær til lakrids og krydderier. Intens smag hvor fedmen og saftigheden fra Barbera pakker de modne tanniner fra Nebbiolo druen flot ind. Noter igen af sorte frugter, samt sekundære noter som er udviklet under den lange fadlagring; tobak, chokolade og lakrids. En fyldig og intens vin, der kræver mad med høj smagskoncentration. Bricco Manzoni er en vin med unik historie. Her eksperimenterede Manzoni allerede i 1976 med at kombinere Nebbiolo og Barbera druer, som de første i nyere tid i Piemonte. Kombinationen af de 2 druer giver en vin med stor balance, hvor Nebbiolo har høj tannin og frugtsyre, som opblødes af fedmen i frugten fra Barbera druen. Nebbiolo druerne høstes i Barolo og Barbera kommer fra højtplacerede marker omkring Alba by. Denne store komplekse vin lagres i 36 måneder på egetræsfade inden aftapning. Under optimale betingelser kan denne udvikle sig i op til 30 år i kælderen.

Rocche Dei Manzoni

Da Valentino Migliorini sammen med sin kone Iolanda køber vingården Rocche Dei Manzoni i 1972, er det under stor skepsis fra de andre vinbønder i området For Valentino kommer slet ikke fra Piemonte, men er en succesfuld restauratør fra Emilia-Romagna, hvis restaurant har opnået Michelinstjerne-anerkendelse, og nu er han på udkig efter sit næste, gastronomiske eventyr, og det skal handle om vin!

Han er ikke opvokset i Barolo, og derfor har han ikke fået masseret områdets regler og dogmer ind fra barnsben. Så til de lokales store forundring, afskaffede han de store og traditionelle botti-fade, til fordel for små barriquefade, når han skulle lagre sin rødvin. Det blev begyndelsen på et kæmpe stilskifte i Barolo, og Valentino Migliorini blev en af de første modernister i Barolo.

De modernistiske vine var blødere, rundere og kunne drikkes langt før de traditionalistiske, som ofte krævede årtier i kælderen, før de kunne nydes. Det var et nybrud i måden at tænke Barolo-vin på, og Rocche Dei Manzoni gik fra at være en kættersk tilflytter, der begik overgreb på traditionerne, til at være et ikon og en pioner i regionen.

I dag ledes vingården af Valentinos Migliorinis søn, Rodolfo, som driver Rocche Dei Manzoni videre i sin fars ånd. Han er heller ikke bange for at afsøge nye metoder, og har som et af sine egne tiltag indført lagring i cement-æg.

Vinene fra Rocche Dei Manzoni er storladne mesterværker, der tør genfortolke en så udødelig klassiker som kongernes vin, Barolo. En svær mission, men Rocche Dei Manzoni lykkedes med det årgang efter årgang.