Decanter

Decanter kaldes ofte ”den engelske version af Wine Spectator”, selv om magasinet faktisk er et år ældre end sin amerikanske kollega.

pr. side
Vis som Grid Liste

9 varer

Faldende orden
 1. Chianti Classico Riserva Montebuoni
  • WS 91
  • JS 95
  • D 92
  • Vinguide 94
  Eksemplarisk Riserva fra Montebuoni-marken. Debut-årgangen og hvilket niveau. Æterisk, luftig og det mest rene Sangiovese-udtryk man kan drømme om. Vinen står smukt rubinrød i glasset, med ungdommelige lilla reflekser. Duften sniger sig op af glasset, med aromaer af modne kirsebær, boysenbær og tørrede middelhavsurter, flankeret af kamfer, underskov og let bitter chokolade. I munden opleves vinen elegant og velstruktureret, med sin klassiske sangiovese-syre og ganske finkornede tanniner. Smagen udfolder sig med et potpourri af kirsebærfrugt, knuste tranebær og tørrede teblade, komplementeret af tomatstilk, ny læder og rosmarin. En nyklassiker i Castello di Ama™s portefølje er født!, , -----, , Vinen er sammenstukket af 96% Sangiovese og 4% Merlot. Druerne kommer fra vinmarken Montebuoni som ligger parallelt med Bellavista-marken, på skråningen af bakken. Begunstiget af en gennemsnitlig højde på 420-508 meter, sin ganske varierede jordbundskomposition og syd/syd-vest vendte eksponering. Druerne håndhøstes i slut august/start september og transporteres i kasser med plads til 10-12 kg. i hver. Gæringen foregår separat for de forskellige druesorter og ved hjælp af de naturligt forekomne gærceller. Manuelle ›pumpovers› udføres over en periode på 24 dage, for at ekstrahere tilstrækkelig farve, smag og tannin fra drueskallerne. Efterfølgende overføres de forskellige vine til barriques (225 liters egetræsfade), hvor den malolaktiske omdannelse finder sted. Herefter udføres ›assemblage› (blandingen af de forskellige vine), hvorefter den endelige vin overføres til barriques (1 år gamle), hvor den lagrer i 12 mdr., ,  , , I sammenhæng med høsten i 2018 besluttede Lorenza og Marco at vinificere en mindre del af markens udbytte separat, med ønsket om at skabe en vin med dybde som deres ›San Lorenzo› og let-drikkelighed som deres ›Ama›. Ifølge Lorenza og Marco selv er Montebuoni Riserva den mest ærlige repræsentation af Sangiovese™s elegance, forankret i dette unikke terroir.
  kr. 329,00
  Tilføj til ønske liste
 2. Grand Rosé Brut
  • RP 93
  • WS 93
  • JS 92

  En fantastisk kompleks og elegant rosé Champagne. Meget lys rosé i farven med laksefarvede toner. Op af glasset vælter det med noter af friske skovjordbær og fin citrusfrugt. Vel struktureret i munden med flot elegant citrusfrugt og til sidst små noter af røde bær. En Champagne der kan nydes enten alene, eller sammen med intense fiskeforretter.

  kr. 525,00
  Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

9 varer

Faldende orden

Historien om Decanter starter nemlig i 1975, hvor to journalister Colin Parnell og Tony Lord får en god idé: et decideret magasin for vinelskere inspireret af de vinklummer, hvis popularitet er stigende i de britiske medier.

I starten skorter det ellers ikke på advarsler, men Parnell og Lord er stædige og holder fast, og det viser sig at være en rigtig god idé. For efter en ydmyg start er Decanter i dag et verdens indflydelsesrige magasiner med et stort læsersegment af passionerede vinelskere i mere end 100 lande.

Indholdsmæssigt dækker Decanter bredt med alt fra nyheder, interviews, anmeldelser, anbefalinger til quizzer, brevkasse, klummer og mere informative indslag om baggrundsartikler om f.eks. druer, producenter og regioner.

Derudover kan det nævnes, at man i 2012 valgte at ændre sit oprindelige 20 pointsystem til en mere traditionel 100-skala.

Men ellers har filosofien ifølge grundlægger Parnell altid været den samme. Som han skrev i forbindelse med bladets 30-års jubilæum i 2005:

”At finde verdens mest interessante vine, uanset hvor de er fra, og få de mest underholdende og respekterede autoriteter inden for vin til at skrive om dem”.