2020 Côtes du Rhône

Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 129,00

Mørkt, krydret og spækket med frugt. Her får du et glas Côte du Rhône, der er som skabt til efterårets forrådskammer og vinterens højtider.

Vinen er lavet af den selvudnævnte 'bonde-videnskabsmand' Michel Gassier. Han forbinder bondens forståelse for naturen med videnskabsmandens metodiske fremgangsmåde. Således lykkedes det for ham altid at finde frem til de metoder, som får druerne til at præsentere sig allerbedst i hans vine.

Til denne cuvée viste nøglen til succes sig at være, at han skulle blande frugt fra begge sider af Rhônefloden. Fra venstrebredden får han druer fra jord, som er rig på hvid ler med masser af calcium, som giver vinen friskhed og struktur, mens han fra højrebredden får druer fra jord som er rig på småsten og rødt ler, der giver vinen intensitet og power. Hver for sig er de to typer af druer gode, men sammen, der bliver det helt henrivende.

For at sikre at hans nøje sammensatte blend af druer og terroir fremstår klart og uspoleret, har han gæret og lagret vinen på cement tanke. En metode, som sikrer for at vinen bevarer renheden i frugten, fordi beholderen ikke påvirker smagen, som et egetræsfad f.eks. ville.

Og rene og uspolerede, det er Michel Gassiers vine i den grad er. Noter af mørke modne bær så som solbær, brombær og boysenbær danser rundt i en krydret fornemmelse af peber, rosmarin og timian. Et strejf af violer fornemmes et sted i periferien, og en lille tone af lakrids sniger sig også med. Tanninerne er fine og elegante, og indikerer, at der her er stort potentiale for at blive serveret til mad.

Det er både saftigt og struktureret, og hvad enten du mangler god vin til efterårets simreretter, julebordets andesteg eller nytårets okseculotte, så får du her en flaske, som er klar til at løfte opgaven til UG!

Thomas Rydberg 90 points

"Masser af kærnemælksnoter i duften. Klassisk saftig Rhône vin med masser af røde bær, sort peber og krydderier. Vellavet med en fin krydret afslutning."

JANUAR 2023

Michel Gassier

Michel Gassiers familie har dyrket vinmarkerne i Rhônedalen i 4 generationer, og hans barndom har været brugt til at lege mellem vinstokke og tønder, når han ikke hjalp til og gik til hånde.

I dag laver han vine i eget navn og er blevet en bannerfører for innovation og nybrud i Rhônedalen. For Michel Gassier laver vin i det, han selv kalder for 'Rhônedalens bedst bevarede hemmelighed' – området Costières de Nîmes. Et område, hvis moderne vinhistorie først rigtigt begynder i 2004, da det officielt indlemmes i Rhônedalen. Men siden da har området gennemgået en mildt talt imponerende udvikling, hvor kvaliteten på vinene har nået et niveau, der placerer dem selvsikkert i toppen af hierarkiet blandt Rhônedalens appellationer uden, at det på nogen måde kan ses på priserne, vel at mærke.

Og denne fortjente status skyldes den imponerende indsats fra virtuose ildsjæle som Michel Gassier.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.