2017 Anwilka Red Blend

Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 449,00

Et hold bestående af intet mindre end to Bordeaux-legender og to talentfulde sydafrikanere er gået sammen om at skabe en vin, der har positioneret sig som noget af det absolut bedste fra hele Sydafrika!

Klein Constantia kan spore deres historie helt tilbage til 1685, hvor Simon van der Stel gennem grundige geologiske undersøgelser fandt frem til, at dette område for foden af Constantiaberg i Stellenbosch-regionen var perfekt til vinproduktion. De producerede vin, som blev drukket af George Washington, som blev nævnt af Jane Austen i hendes bøger, fordi vinen havde ”helende kræfter på et skuffet hjerte”, og som angiveligt var det eneste, som Napoleon Bonaparte ville indtage på sit dødsleje. Den historiske betydning er til at tage og føle på!

I dag ejes Klein Constantia af en ejerkreds bestående af personligheder, der kan løfte den tunge arv videre. De tæller blandt andet Hubert de Boüard, der kommer fra Château Angélus-familien, hvor han var instrumental for dens opgradering til Premier Grand Cru Classé i 90'erne, og Bruno Prats, der har været CEO og winemaker hos 2. cru-slottet Château Cos d’Estournel. Det er altså voldsomme erfaringer, vingården har bag sig, og derfor er det ingen overraskelse, at deres vine er noget af det mest efterspurgte fra hele Sydafrika.

Anwilka-cuvéen kommer fra en klynge af markparceller af samme navn, der ligger blot 7 kilometer fra havet i Stellenbosch-regionens fornemmeste underområde: Helderberg. Vineyard manager Piet Neethling har med stor omhu fordelt druesorterne til vinen, Cabernet Sauvignon, Shiraz og Petit Verdot, så de hver især får tilgodeset deres individuelle terroir-behov. Således har den unge og ambitiøse winemaker Jean du Plessis de bedst mulige forudsætninger for at sammensætte sit blend, med uvurderlig sparring fra Bruno Prats og Hubert de Boüard.

Med så stærkt et hold bag sig er det ingen overraskelse, at Robert Parker har kaldt Anwilka Red Blend-cuvéen for “the finest red wine I have ever had from South Africa”. Det er vin på topniveau, og takket være de billige jordbesiddelser i Sydafrika, kan vinen sælges til en pris, der synes besynderligt lav i forhold til den høje kvalitet.

95 point | James Suckling

“A pleasantly fresh nose of red and black fruit, red licorice and tobacco leaf. Full-bodied with silky, rounded tannins. Succulent and expressive on the palate, with lovely freshness and drive. Transparent and clear through the very long, persistent finish. Delicious.”

92+ point | Robert Parker

“Riding the line between the New World and Old World expressions, the 2017 Anwilka begins with aromas of dusty blackberry, ripe plum, cedar and cigar spice before notions of graphite, sage and wet river rocks waft from the glass. Medium to full-bodied, it has a ripe yet rustic mouthfeel, energetic acidity and fine-grained tannins that lift the mid-palate. As the wine sits in the mouth, it continues to somersault and reveal its elegance and complexity over the persistent and elongated finish. This blend of Cabernet Sauvignon, Syrah and Petit Verdot rested for 19 months in French oak, of which 50% were first fill. It's drinking great now, but just give it one more year in the bottle and drink through the middle of the next decade.”

92 point | Vinous

”The 2017 Anwilka was aged for 19 months in 50% new oak (400-liter barrels) and the rest in second-fill. It has a pure, seductive bouquet of boysenberry and cassi fruit, the vanilla-y oak seamlessly integrated and not imposing itself like older vintages of Anwilka. The Palate is medium-bodied with grippy tannins, and slightly granular in texture, presenting layered black fruit laced with tobacco, allspice and touches of cassis. Very seductive on the finish. This is an almost Napa-like Anwilka that requires 3-4 years in barrel.”