Stellenbosch

Stellenbosch er Sydafrikas mest berømte vinregion med en lang tradition for vinproduktion, som samtidig er hjemsted for nogle af landets mest berømte vinhuse

pr. side
Vis som Grid Liste

1 vare

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

1 vare

Faldende orden

Stellenbosch er Sydafrikas næstældste koloni beliggende omkring 40 kilometer øst for Cape Town med en lang tradition for vinproduktion, der kan føres helt tilbage til de franske huguenotter, som ankom til området i 1690’erne. I dag har Stellenbosch udviklet sig til Sydafrikas mest berømte vinregion, som tegner sig for godt en femtedel af landets samlede produktion. Der dyrkes generelt mange forskellige druer i området med Cabernet Sauvignon – som man ofte bruger sammen med Merlot til at skabe Bordeaux-blends - som den mest plantede, men der er også en hel del Sauvignon Blanc, Shiraz, Merlot og Chenin Blanc. Klimamæssigt er området kendetegnet ved varme dagtemperaturer og kølige eftermiddagsvinde fra den nærtliggende havbugt False Bay, hvilket sammen med en jordbund præget af granit- og sandjord og et højt ler-indhold giver fremragende betingelser for vinproduktion. Historisk set er Stellenbosch desuden berømt som det sted, hvor den lokale professor i vindyrkning Abraham Izak Perold i 1925 udviklede Sydafrikas særlige ”nationaldrue” Pinotage ved at krydse Pinot Noir og Cinsault.