God vin til oste / Otto Suenson anbefaler vinen til maden
Selvom der traditionelt set er blevet serveret rødvin til ostebordet herhjemme, er langt de fleste typer af oste bedre sammen med hvidvin!
Friske gedeoste, hvidskimmel, kraftig blåskimmel, faste komælksoste – listen er lang! Ost er en af de mest omfangsrige kategorier, rangerende fra delikat-smagende til salte- og ammoniakprægede. Med så mange forskellige ostetyper er det ganske enkelt umuligt at finde én enkelt vin der passer perfekt til dem alle.
Dog kan man dele ost op i 6 overordnede grupper: friskoste, faste/halvfaste oste, hårde/tørre oste, hvidskimmel, rødkit og blåskimmelost.
∇ Læs mere uddybende om, hvilke vintyper der passer til de enkelte grupper nederst på siden under vinene.
Når alt dette er sagt, er det vigtigste dog trods alt: Drik det du har lyst til og det der gør dig glad, der er ingen regler i vin- og madparringens verden!
Se et udvalg af vine vi anbefaler til oste herunder.
God fornøjelse.
- 20 Års White
En yderst balanceret smag, hvor de 20 år på fad giver styrken. Smagsnoter hvor tørret frugt og ristede nødder dominerer.
kr. 299,00 - Gewurztraminer Vendanges Tardives 50cl
Senthøstede druer er blevet forvandlet til en enestående dessertvin.
kr. 219,00 - Diamond Collection Sauvignon Blanc
Med en herlig duft af citrus og figner byder denne Sauvignon Blanc på flot frugtintensitet.
kr. 169,00 - Tawny
Tawny Port er en lagret portvin med elegante nuancer. Duften er kombineret af modne blommer, mørk chokolade og ristede nødder. Smagen er yderst elegant med en afstemt sødme der understøtter den elegante frugt. Eftersmagen er afstemt med fine nøddenuancer og gør den velegnet til nøddedesserter og chokoladedesserter.
kr. 109,00