Quinta Santa Eufemia

Quinta Santa Eufemia er en unik vingård beliggende i verdens ældste certificerede vinregion Douro, nærmere bestemt byen Parado do Bispo hvor man gennem generationer har specialiseret sig i klassiske portvine samt egnstypiske vine.


pr. side
Vis som Grid Liste

20 varer

Faldende orden
  1. Vintage Port 2015
    En stor og kompleks vin med potentiale. Vinen er dyb sort i glasset med en meget ekspressiv duft af sorte blommer, lakrids og sorte kirsebær. Bagved den fede duft fornemmes skiffer og en anelse fad. Cremet mundfylde med en rumlende sort frugt og tætte tanniner. Vinen holdes i god balance af høj frugtsyre., , Vintage Port fremstilles af druer fra de bedste parceller, som har mest smagsintensitet og højest tanninniveau. Derved har man det mest intense og kraftfulde grundmateriale til at lave den bedste Vintage Port. Vinen er sammensat af 70 % Touriga Nacional & 30 % Tinta Roriz. Vinen er lagret i 2 år på traditionelle portvinsfade på 550 liter, inden aftapning. En Vintage Port bør drikkes samme dag som den åbnes, senest dagen efter.
    kr. 449,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

20 varer

Faldende orden

Historien kan føres tilbage til 1864, hvor patriarken Bernardo Rodrigues de Carvalho påbegynder produktionen af portvine i de bjergrige og naturskønne omgivelser.

Siden har hans efterkommere fortsat traditionen. I dag drives Quinta Santa Eufemia af den fjerde generation i skikkelse af de to søskende Bernardo og Alzira.

Vinmarkerne udgør i alt 50 hektar og er anlagt på højtbeliggende og ufremkommelige stenbelagte terrasser med mere end 100 år gamle vinstokke.

Her dyrker man mere end 20 forskellige druer, herunder flere sjældne og ”udryddelsestruede” lokale varianter, som efter høstningen vinificeres efter traditionelle metoder inkl, trampning ved fodkraft.

Slutresultatet er en række klassiske og fremragende portvine, som fortjener også et stort publikum herhjemme.