God vin til Pasta / Otto Suenson anbefaler vinen til maden
Det er svært at pege på én vin, som er god til pasta. Fordi pasta finder mig i et utal af lokalt forankrede variationer, og hvor der er lige så mange holdninger til, hvad man bør drikke til.
Men, vi har forsøgt at generalisere lidt, og finde nogle bud på vine, der over den brede kam, vil kunne få pastaretter til at stråle.
Er din pasta tomatbaseret, så er en Barbera fra Piemonte perfekt. Er den fløde baseret, så kig imod Chardonnay, er der skaldyr i, så kig efter Chinon Blanc eller Muscadet Sevre Et Maine, og er det med det helt tunge indhold så som braiserede oksehaler? Så er Tempranillo fra Ribera del Duero et rigtigt godt match. Men gå selv op opdagelse, og find den vin, du har mest lyst til.
- kr. 259,00
- Lugana Capotesta
Frugtfyldt, floral og yderst elegant. Denne 'Luksus-Lugana' viser virkelig hvor undervurderet dette unikke vindistrikt er, med sin helt særegne frugtkarakter, underspillede mandelpræg og klokkeklare syre.
kr. 199,00 - kr. 149,00
- Irisse Vermentino Montecucco DOC
- JS 90
Rig, cremet og frugtfyldt hvidvin fra topproducenten ColleMassari. Indsmigrende næse med noter af moden fersken, abrikos, saftige pærer, hvide blomster og mandelkerne.
kr. 149,00 - Les Grands Quarterons
Muscadet Sevre Et Maine er en af Frankrigs mest oversete vine!
kr. 135,00 - Chardonnay
91 POINT | 5 STJERNER | Aromatisk, blød og cremet Chardonnay for det solrige Californien.
kr. 119,00 - Muscadet sèvre et maine sur lie
Havets brusen, sprudlende citrus og grønne æbler direkte fra træet. Det her er vinverdens svar på en egnsret.
kr. 110,00