Castello di Collemassari

Ejerne bag Castello di ColleMassari, Maria Iris og Claudio Tipa, har et imponernede cv bag sig. De producerer anmelderroste Supertoscanere med Grattamacco-vingården i Bolgheri, og har fået flere 100-point anmeldelser af deres Brunello-vine fra Poggio di Sotto-vingården. Men det var med Castello di ColleMassari at det hele startede, i 1999, da søskendeparret opkøbte et gammelt slot i Montecucco-området, restaurerede det, og ombyggede det til en moderne vingård.  

Montecucco er nabo til det berømte Brunello di Montalcino, og naturen her er ligeledes som skabt til at dyrke Sangiovese i. Maria Iris og Claudio Tipas har med Castelli di Collemassari vist, at man kan skabe vidunderlig Sangiovese-vin i dette oversete område. En præstation, der høstede dem prisen som årets vineri i 2014 i den italienske vinbibel Gambero Rosso.

Hvis du elsker Sangiovese, så er du nødt til at opleve vinene fra Castello di Collemassari. Det er sjældent at man får så meget vin for sine penge i Toscana, som man gør hos dem!

pr. side
Vis som Grid Liste

5 varer

Faldende orden
  1. Rigoleto Montecucco Rosso
    Sangiovese druen blandes her med mindre mængder af andre lokale druer. Intens duft af røde bær; kirsebær og hindbær med en krydret tone i baggrunden. Smagen er medium fyldig med en dominerende smag af røde bær og en behagelig fylde og kompleksitet fra fadlagringen., , -----, , En fremragende vin til kalvekød. Collemassari er blevet kåret som Årets Vineri 2014 af den anerkendte vin bibel Gambero Rosso. Vinstokkene til denne vin er plantet på en mark i 300 meters højde over havet, hvor der er en let brise der skaber et godt klima. Denne rødvin er sammensat af 70% sangiovese, 15% ciliegiolo og 15% montepulciano. Vinen er gæret i ståltank for at bevare mest mulig druekarakter og halvdelen af vinen er derefter lagret på egetræsfade for at tilføre kompleksitet til vinen.
    kr. 125,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

5 varer

Faldende orden
Castello di Collemassari

Ejendommen ligger ved foden af Mount Amiata og nyder godt af et mikroklima med masser af ventilation. Til slottet hører der 1200 hektar land, hvoraf 120 er dedikeret til vinmarker og 90 til oliventræer (tre af dem er målt til at være mere end 900 år gamle!). 

Castello di Collemassaris flagskibsmark hedder Poggio Lombrone, hvor vinstokkene er over 50 år gamle. Druerne her viste sig at være af så god kvalitet, at man tog skud herfra og plantede ud i resten af slottest vinmarker, for at hæve kvaliteten. Man har også udvidet sortimentet med hvidvin, efter at der blev plantet Vermentino-stokke tilbage i år 2000. 

Castello di Collemassari har med deres portefølje cementeret, at der er store, vinøse ting at opnå fra skråningerne i Montecucco, og anmeldernes flotte point understreger pointen.
Båret frem af succesen fra Collemassari har søskendeparret Maria Iris og Claudio Tipa udvidet deres portefølje af vingårde, ved at opkøbe det legendariske hus, Poggio di Sotto, hvis Brunello-vine er kendt som nogle af områdets allerbedste, samt det anmelderroste Supertoscaner-hus, Grattamacco.