2021 Al Poggio Chardonnay Di Toscana IGT

Italien Toscana Toscana
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 123721
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 259,00

Frugtfyldt, saftig og egnsbetonet Chardonnay. Smuk citronfarvet med gyldne reflekser. Duften er som en gåtur gennem Toscanske citronlunde, med aromaer af hvid fersken, sommerblomster og ananas, suppleret af friske middelhavsurter og citrusskaller. I munden opleves vinen mellemfyldig, med en utrolig friskhed og elegance. Grønne æbler, Williamspære og saftige stenfrugter, komplementeret af hvide roser, tørret oregano og knuste sten. En vin der i sandhed afspejler Ama's unikke terroir, fremfor at smage af en Chardonnay fra hvilket som helst andet sted på jorden. Server Il Poggio til middelhavsinspirerede fiskeretter, krydret med koldpresset olivenolie og friske krydderurter - der vil ikke være et øje tørt.

Druerne høstes fra stejle vinmarker i op til 500 meters højde og med jordbunde domineret af kølige kalksten. 60% af mosten gærer på temperaturkontrollede ståltanke, dette for at bevare frugt og friskhed i den endelige vin. De resterende 40% gærer på barriques (225 liters egetræsfade), hvor den malolaktiske omdannelse ligeledes finder sted. Denne del af vinen lagrer i 8 mdr. på Allier og Tronçais barriques, heraf 50% nye. Omrøring af de døde gærceller (batonnage) udføres hver 7 dag,  for at give vinen krop og en blødere mundfølelse.

93/100 point | Robert Parker

"This is a beautiful wine with terrific freshness and plenty of primary fruit definition over mid-weight texture. This classic vintage is worth your attention, as the Castello di Ama 2021 Chardonnay di Toscana Al Poggio so effectively teaches us. "


91/100 point | Vinous

"The 2021 Al Poggio (Chardonany) is classy, elegant and polished, like few vintages I can remember tasting. Orchard fruit, lemon confit, mint, dried flowers and a hint of spice lend nuance, with soft contours that wrap it all together."


Castello di Ama

Castello di Ama udspringer af 4 venners kærlighed til Toscanas historie, Chiantis terroir og områdets forunderlige vine.

På den grund som vingården ligger på, har der igennem tusinder af år været dyrket jord, bygget borge og områdets skønhed har været så bjergtagende, at man i arkiverne har fundet en hertugs beskrivelser og lovprisninger af det. Men på trods af fordums storhedstid, var vinmarkerne forsvundet hen i glemsel indtil Tomaso Carini sammen med 3 venner besluttede sig for at genoplive dette historiske og enestående sted.

De startede projektet i 70'erne, og kunne på det tidspunkt ikke vide, at Castello di Ama 50 år senere skulle være anerkendt som en af Chiantis bedste vingårde, og at deres innovative tilgang, skulle vise sig at blive instrumental for områdets fremgang og popularitet. 

I dag producerer Castello di Ama en lang række af anmelderroste og unikke cuvéer, som på hver deres måde indkapsler alt det, som gør Chianti til et af verdens bedste vinområder.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.