2020 Vacqueyras Rouge Marius

Rhône Vacqueyras
Rødvin - 75,00 cl. - 14,50% vol. - Varenummer: 277220
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 210,00

Velkrydret Vacqueyras, drevet af saftighed, charme og elegance. Frugtfyldt, moderne og grønurtet stil, dog uden at give slip på Sydfransk frugtmodenhed eller peberkrydderi. Næsen er tillokkende og nærmest parfumeret i sin karakter, med alt fra vilde skovbær, søde jordbær, grønne peberkorn og garrigue, omkranset af frisk timian, saftige blommer og lavendel-lakrids. Generøs, cremet og saftbåren mund, der tilsluttes af finkornet tanninbid, der på ingen måde fremstår rustikt. Smagsmæssigt er vi i det helt samme univers, med nuancer af blåviolette frugter, syltede boysenbær, lavendelblade og jordbærstilk, ledsaget af anisfrø, sort peber, ny læder og kirsebærsten. En sprælsk og energisk, men alligevel syrligtsød finale - den oplagte ledsager til julemaden, og flæskestegen især!

Vinen er sammensat af 80% 'Oldvine' Grenache og 20% Syrah, med oprindelse fra de ler- og kalkbaserede jordbunde i appellationen Vacqueyras. Et meget undervurderet vinområde i det sydlige Rhône, som ofte står i skyggen af sine mere celebre naboer Châteauneuf-du-Pape og Gigondas, men ikke desto mindre kan noget helt specielt. Labadens' udgave er udelukkende baseret på økologisk dyrket frugt, som håndplukkes ved optimal fuldmodenhed. 100% afstilkning og spontangæring på traditionelle betonfade, samt absolut minimal tilsætning af sulfit. De to druesorter vinificeres separat inden det endelige blend, som slutteligt lagrer på 5 år gamle egetræsfade af 225 liters størrelse.

Labadens

”Labadens” betyder ven, ledsager eller kammerat.

Så det må siges at være et meget passende navn til dette projekt, der er skabt af franskmændene Thomas Oui og Fanny Breuil. 


FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.