2022 Chianti Rufina

Toscana Chianti Rufina
Rødvin - Varenummer: 470122
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 159,00

Saftig og frisk Sangiovese fra Rufina distriktet i Chianti. Selvapiana laver her en rødvin, der dufter af røde kirsebær, plukket i sommersolen fra et vådt træ. Smagen er frisk med levende intens frugtsyre. Tanninerne giver et godt bid i smagen, der balanceres af stor frugtintensitet. Et herligt glas vin alene, eller sammen med smagfulde pastaretter.

Vinen er høstet fra Selvapianas marker i Rufina distriktet. Vinen er sammensat af Sangiovese med en håndfuld Canaiolo i. Vinen gæres i ståltanke med temperaturstyring, ved maksimalt 28 grader. Efterfølgende lagres vinen i en kombination af små og store egetræsfade, for at tilføre vinen kompleksitet.

Tenuta Selvapiana

Tenuta Selvapiana er referenceproducenten i Chianti Rufina. Lederen af vingården, Federico Guintini, er også præsident i Chianti Rufina konsortiet, og han arbejder indædt på at udbrede kendskabet til området og de mageløse vine, der produceres her.

For her i Chiantis mest højtbeliggende marker opnår Sangiovese-druerne en helt enestående elegance, kompleksitet og friskhed med et gigantisk udviklingspotentiale. På trods af, at anmelderne kaster tårnhøje point efter Tenuta Selvapianas top cuvéer, er det dog ikke noget, der endnu kan ses på prisen.

Med det niveau, som Tenuta Selvapiana lægger for dagen på deres vine, kan det dog kun være et spørgsmål om tid, før hele verden får øjnene op for den skjulte skat, der ligger gemt i denne lille miniput appellation.