2020 Bucerchiale Chianti Rufina Riserva MG

Italien Toscana Chianti Rufina
Rødvin - 150,00 cl. - 14,00% vol. - Varenummer: 477720
Tilføj til ønske liste
Der er kun 12 tilbage på lager!
kr. 549,00

En fyldig og intens enkeltmarks Chianti Rufina. Duften er præget af brombær og modne kirsebær, samt krydrede noter fra fadet. Der er smagsnoter af røde og sorte bær, kombineret med tobak og læder. Modne tanniner danner rygraden i strukturen og balanceres af intens frugtkarakter. Denne vin kan følge det bedste stykke kalvekød til dørs.

Bucerchiale er navnet på en enestående vinmark, der er beplantet helt tilbage i 1968. Sangiovese druerne fra denne mark får en perfekt eksponering mod solen, hvilket giver stor modenhed. Vinen gæres i op til 25 dage, sammen med skallerne for optimalt udtræk af tannin og smag. Efter den naturlige malolaktiske gæring, lagres vinen på en kombination af store og små egetræsfade i 15 måneder inden blanding på ståltank. Vinen frigives først efter yderligere 10 måneder lagring, og er drikkeklar, når den kommer på markedet.

Tenuta Selvapiana

Tenuta Selvapiana er referenceproducenten i Chianti Rufina. Lederen af vingården, Federico Guintini, er også præsident i Chianti Rufina konsortiet, og han arbejder indædt på at udbrede kendskabet til området og de mageløse vine, der produceres her.

For her i Chiantis mest højtbeliggende marker opnår Sangiovese-druerne en helt enestående elegance, kompleksitet og friskhed med et gigantisk udviklingspotentiale. På trods af, at anmelderne kaster tårnhøje point efter Tenuta Selvapianas top cuvéer, er det dog ikke noget, der endnu kan ses på prisen.

Med det niveau, som Tenuta Selvapiana lægger for dagen på deres vine, kan det dog kun være et spørgsmål om tid, før hele verden får øjnene op for den skjulte skat, der ligger gemt i denne lille miniput appellation.