2020 Bucerchiale Chianti Rufina Riserva

Toscana Chianti Rufina
Rødvin - Varenummer: 477620
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 285,00

Bucerchiale er navnet på en ganske særlig vinmark i Selvapianas portefølje. Det er fra denne mark, at winemaker Federico Giuntini producerer husets flagskibsvin. Rufina er et underområde i Chianti, nordøst for selve Chianti Classico, men Federico mener, at det er så enestående et sted, at det ikke behøver at bære Chianti-præfixet på etiketten, som det for nuværende er krævet for at kunne benytte DOCG-certificeringen. Men står det til Federico, så går der går ikke længe før Chianti-elskere kigger efter ’Rufina’, fremfor Chianti, når de afsøger etiketterne på vine fra området.

Bucerchiale-marken har en perfekt syd-sydvest eksponering for solen, der sammenholdt med den høje placering (200 meter over havet) giver helt fantastiske modningsforhold for Sangiovese-druerne. Det er helt praktisk, at druerne får en lang modningsperiode, og Bucerchiale-marken er derfor også den sidste, man plukker, når høstsæsonen starter. Den lange modningsperiode giver en fantastisk dybde og kompleksitet til druemosten og sikrer samtidig en syreprofil, som giver masser af friskhed til vinen.

I duften åbner den med masser af brombær, modne kirsebær og krydrede toner, der henleder tankerne på bagekrydderier og krydderurter fra haven. I smagen breder paletten sig ud, og nye noter af blommer, appelsinskal, pibetobak og læder åbenbarer sig. Genialiteten i vinen ligger i balancen mellem de frugtige og de krydrede noter og hvor fint de er vævet sammen. Det peger virkelig på et terroir af høj kvalitet, og vinen smager både som Chianti, men i lige så høj grad som en Rufina-vin, og man forstår, hvorfor Federico Giuntini er så glad for det lille vinområde.

Vinen gæres i op til 25 dage sammen med skallerne for optimalt udtræk af tannin og smag. Efter den naturlige malolaktiske gæring, lagres vinen på en kombination af store og små egetræsfade i 15 måneder, inden blanding på ståltank. Vinen frigives først efter yderligere 10 måneders lagring og er drikkeklar, når den kommer på markedet.

94 point | Vinum

"Restrained raspberry aromas wrapped in delicate herbal notes, balanced, still youthful texture with richness and elegance, long cherry finish. Will still be exceedingly enjoyable with maturity." 

93 point | James Suckling

"Savory and complex nose with a meaty, earthy undertone to the orange rind, iron, baking spices, leather and ripe plums. Juicy and firm on the palate with a medium to full body and abundant, mealy tannins. Long and caressing finish"

Tenuta Selvapiana

Tenuta Selvapiana er referenceproducenten i Chianti Rufina. Lederen af vingården, Federico Guintini, er også præsident i Chianti Rufina konsortiet, og han arbejder indædt på at udbrede kendskabet til området og de mageløse vine, der produceres her.

For her i Chiantis mest højtbeliggende marker opnår Sangiovese-druerne en helt enestående elegance, kompleksitet og friskhed med et gigantisk udviklingspotentiale. På trods af, at anmelderne kaster tårnhøje point efter Tenuta Selvapianas top cuvéer, er det dog ikke noget, der endnu kan ses på prisen.

Med det niveau, som Tenuta Selvapiana lægger for dagen på deres vine, kan det dog kun være et spørgsmål om tid, før hele verden får øjnene op for den skjulte skat, der ligger gemt i denne lille miniput appellation.