Domaine de RimauresQ

Særegenhed, oprigtighed, nøjagtighed, loyalitet og autenticitet – med de fem ord forklarer Rimauresq selv, hvordan de siden deres grundlæggelse i 1882 har etableret sig som én af Provences absolut bedste producenter. Deres status blev allerede cementeret i 1955, da de sammen med 22 andre vingårde blev ophøjet til Côtes de Provence Cru Classés-status. Denne vigtige anerkendelse blev givet til producenter, som havde historie, omdømme og en vin af så høj kvalitet, at de blev betragtet som regionens bedste.

Siden denne første, store milepæl har de arbejdet utrætteligt for at bevare den vinens kvalitet, som i første omgang sikrede dem deres store anerkendelse. Og ved at være tro mod deres stil og udtryk har de etableret sig som en urokkelig klippe af kvalitet i en ellers meget omskiftelig vinverden.

pr. side
Vis som Grid Liste

10 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

10 varer

Faldende orden
Domaine de RimauresQ

RimauresQ - Et helt unikt sted i Provences vinlandskab

Rimauresqs vingård ligger i hjertet af Provence i helt unikke naturomgivelser. Deres vinmarker ligger blot 35 kilometer fra havet i en højde på 140-190 meter. Og i det ellers varme Sydfrankrig opnår de mere afbalancerede temperaturer takket være skyggen fra bjerget Notre Dame des Anges og den kølende mistralvind. Det sikrer, at Rimauresqs druer modner langsommere og senere sammenlignet med andre producenter i Provence. Den længere vækstperiode bidrager til dybde og kompleksitet i druerne.

Jordbundens indhold under Rimauresqs vinmarker er generelt præget af et højt indhold af sten, hvor især tre typer gør sig bemærket: skiffer, sandsten og kvarts.

Winemakeren hos Rimauresq udnytter de forskellige jordtyper til at få mest muligt ud af de mange forskellige druesorter, som er plantet i hans mark. Hver enkelt druesort opfører sig anderledes, afhængigt af hvilken jordbund den står i, og Pierre Duffort ved præcist, hvordan han udnytter de forskellige jordtypers potentiale for at skabe de bedst mulige druer.

Alt dette bidrager til, at vinene fra Rimauresq er særegne eksempler på denne unikke lokalitets egenskaber, udtrykt gennem de mageløse vine, som den er ophav til.

Det skotske islæt

Rimauresq blev grundlagt i 1882, men har siden 1988 været ejet af Wemyss-familien, som oprindeligt stammer fra Skotland. Familiens opkøb af vingården har sikret de nødvendige midler til at løfte Rimauresq ind i fremtiden og har været afgørende for at sikre vingården en position i toppen af hierarkiet blandt de andre Cru Classés i Provence.

Den daglige ledelse foretages af Pierre Duffort, som sammen med sit hold af ni dedikerede og passionerede vinentusiaster knokler benhårdt for at lave særegne og enestående vine ud fra det fantastiske terroir, som gården besidder.

Rimauresq producerer både rød, hvid og rosévin, så uanset hvilken genre du er mest tiltrukket af, kan du opleve det hos dem.