2019 Palermo Cabernet Sauvignon MG

Napa Valley Napa Valley
Rødvin - 150,00 cl. - 15,50% vol. - Varenummer: 483519
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 1.199,00

Dave Phinney, ejer og winemaker hos Orin Swift Cellars, har en tøjlesløs kreativitet og en fandenivoldsk tilgang til vinfremstilling, hvor han finder inspiration fra alt, hvad der omgiver ham, og trækker på erfaringer fra alle perioder af hans historie med vin. På denne vin er billedet på etiketten f.eks. et, han fandt i sine helt unge år, mens han bladrede igennem et National Geographic-blad. Det er en mumificeret præst i en katakombe fra 1600-tallet i Palermo, og for Dave Phinney var der noget magtfuldt, værdigt og ærefrygtigt over motivet. I mange år havde han billedet med sig rundt, fordi han havde en fornemmelse af, at den inspiration, som strømmede til ham fra billedet, en dag skulle finde en berettigelse.

Da Dave Phinney mange år senere skulle konceptualisere sin Cabernet Sauvignon-cuvée for sig selv, så faldt tankerne tilbage til billedet af præsten i katakomben. For ligesom mumien, så var der noget autoritært og respektindgydende over Cabernet Sauvignon. Så det faldt ham naturligt at bruge billedet som vinens etikette og opkalde vinen efter den italienske by, som billedet er taget i. For som David Phinney selv siger: ”I think it makes a statement about the wine, which I like to call 'separate among equals'.”

Der er i sandhed tale om en vin, der indgyder respekt. I det sekund, du begynder at slynge den i glasset, eksploderer den op af glasset, griber fat i sanserne og fremviser selvsikkert noter af modne solbær, friske brombær, blåbær, saftspændte blommer, sorte kirsebær – ja, man kunne blive ved, for associationerne står i kø som perler på en snor. Tanninerne er blide og medgørlige, eftersmagen er imponerende lang og efterlader et strejf af bitter appelsinskal. En malerisk vinoplevelse, som tager sanserne på en rutchebanetur.

Vinen har lagret 14 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 30% er nye, og er sammensat af druer fra marker på tværs af Napa Valley, som ofte inkluderer navne som: Rutherford, Saint Helena, Atlas Peak og Coombsville.

Wine Spectator 92 points

"A nicely focused version, with cassis and bitter plum puree supported by a graphite spine, which is well-buried in the fruit. A judicious apple wood frame lets the fruit play out, with a late hint of chaparral."

Din Vin Guide 93 points

"Solmoden og meget klassisk, oversøisk Cabernet, men hvor balancen sidder i skabet."

Orin Swift Cellars

Dave Swift Phinney er navnet bagved vineriet Orin Swift. Manden med ideerne og de kreative evner.