2019 Machete Petite Sirah

Californien Californien
Rødvin - 75,00 cl. - 15,80% vol. - Varenummer: 484919
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 499,00

Den knivbevæbnede etiket illustrerer at vinen er lavet på den magtfulde Petite Sirah. Kolossalt stor vin, og ikke foruden elegance.
"Nye cowboy-støvler, barbecue marineret oksekød og mørk chokolade" - ja, når winemaker Dave Phinney beskriver hvordan hans Machete cuvée smager, så er man slet ikke i tvivl om hvor i verden vi befinder os. Det er the land of the free and the home of the brave.

Druesorten som Orin Swift Cellars her har sat i spil, hedder Petite Sirah. Den er forholdsvis sjælden, men er på kraftig fremgang i Californien, da ambitiøse og nytænkende producenter, har opdaget hvor fantastisk den udtrykker sig her i the Golden State.

Lad dig ikke narre af at druesortens fornavn er ’Petite’, der er intet småt og uskyldigt over denne kraftkarl. Druesorten muskuløs personlighed, hvor både struktur, smag og udtryk er til at tage og føle på.

Vinen er dyb og mørk i glasset med et smukt lilla skær i kanten. I smagen er det mørk frugt hele vejen, med krydrede og sødlige indslag der bliver ved og ved med at aflevere nye smagsassociationer. Og takket være Dave Phinneys solide håndværk, er det lykkedes ham at skabe en helt enestående struktur i den ellers modne og kraftige vin. Tannin og syre står som et jernskelet, der holder den kraftige vin oppe, og løfter vinen til helt en helt enestående smagsoplevelse.  

Nyd denne vin til alle former for muskuløs madlavning. Hvad enten det er bøffer med kraftig sauce, simreretter fra stegesoen eller marinerede stege fra grillen. Macheten her kan skære igennem det hele.

Vinen har fået 14 måneders lagring i fransk eg, hvoraf 34% af dem er nye. Den er skabt på et blend af druer fra 9 forskellige vinmarker i Californien. Blandingsopgaven for denne vin, betragter Dave Phinney som en af sine favoritter. Det er en smuk dag, hvor alle er efterladte med helt lilla tænder, og et stort smil på læben.

93 point | Mad & Monopolet

"Munden er den fyldig med masser af frugt og på trods af alkoholen på 15,8%, så overtager den ikke styringen overhovedet. Det hele holdes i flot balance med en afsluttende syre, som fuldender vinen. Den skriger vitterligt på en stor rød bøf med rødvinssauce eller en omgang grillmad"


Robert Parker 92 points

"Sourced from Sonoma, Napa and Mendocino, it offers layers of bold blueberry fruit on both the nose and the full-bodied palate. Rich and concentrated, yet supple and long on the finish, with soft, dusty tannins and hints of cocoa"

Orin Swift Cellars

Dave Swift Phinney er navnet bagved vineriet Orin Swift. Manden med ideerne og de kreative evner.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.