2019 Estate Pinot Noir
Larry Stone er et navn, som alle i den amerikanske vin- og restaurationsbranche kender til. En formidabel sommelier, som forlod gulvet for at dedikere sit liv til de druer og stokke, han havde brugt hele sin karriere på at lære alt om. Sammen med den Domaine de la Romanée-Conti uddannede winemaker, Thomas Savre, laver han nu burgundiske vine i Oregon, hvor der nørdes helt ned i detaljerne.
I Frankrig og Bourgogne taler man helst ikke om druekloner, fordi det er terroiret, der traditionelt set har været hovedfokus. Det besynderlige dogme er man ikke begrænset af i USA, og Larry Stone udvælger med stor nøjagtighed de Pinot Noir-kloner, der passer bedst til de terroirer, han arbejder med. Til hans estate Pinot Noir bruger han den elegante PN777-klon, som står plantet i Gelderman-Jory jord, og giver noter af rosenblade samt noter af umami og mineralitet, og supplerer med PN115-klonen, som giver frugt, krop og vægt til vinen. Vi har Larry Stones Master Sommelier-smagsløg at takke for, hvor exceptionelt godt Pinot Noir-druen får lov at udtrykke sig.
Vinen har en skøn duft af røde roser og saftige bær samt en imponerende smagsintensitet, som buldrer dig kærligt i møde som en hund, der genforenes med sin ejer. I smagen er der en skøn balance mellem de syrlige, røde bær som hindbær, ribs, granatæble og tranebær, og de mere mørke og modne, som blommer, brombær og boysenbær. Det slutter i en lang og blød eftersmag, som den opmærksomme smager, vil blive ved med at kunne gå på opdagelse i.
96/ 100 point | Robert Parker
"The 2019 Pinot Noir Estate has an alluring perfume of cranberry sauce, forest floor, angostura bitters and loads of floral nuance. The light-bodied palate is focused and pure with a particularly seamless, silky mouthfeel, and delicate yet layered perfume defines the long finish."
94/ 100 point | WinesCritic.com
"Medium Crimson Garnet, with violet reflections and broad lightening at the rim. Delicate herbal spices, a hint of fresh oak, dark berries, nuances of blackberries and black cherries, slightly restrained. Juicy, elegant, with sweet fruit, fine, polished tannins, notes of nougat and blossom honey, showing good length, very approachable, a multifaceted, light-footed companion for meals."
Lingua Franca
Larry Stone, Dominique Lafon og Thomas Savre. De ikoniske navne står i kø, når det kommer til fortællingen om Lingua Franca. Larry Stone, der er Master Sommelier og en af USA's mest berømte af sin slags, er idémanden, som opkøbte den sagnomspundne Janzen Farm i Willamette Valley i Oregon, USA. Herefter fik han konsulterende assistance af en af Bourgognes mest anerkendte vinproducenter, Dominique Lafon. Målet var at dyrke Pinot Noir og Chardonnay, og her blev Dominique Lafons viden uundværlig. Den sidste del af trekløveren er Thomas Savre, en ung, visionær og virtuos vinmager, der har stået i lære hos selveste Domaine de la Romanée Conti. Med ham som ledende figur i kælderen var Lingua Franca født som et nyt powerhouse i vinverdenen. Siden har de markeret sig som bannerførere for potentialet for Bourgogne-sorterne på amerikansk jord og er efterspurgt af sommelierer verden over til deres vinkort.