2021 Rosso Toscana

Toscana Toscana
Rødvin - 75,00 cl. - 14,00% vol. - Varenummer: 483621
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 109,00

En vin, hvor de 30% Merlot tilfører Sangiovese-druen lidt mere blødhed og saftighed. Flot, rød farve med herlig åben duft af både kirsebær, jordbær og til sidst lidt lædernoter. Smagen er medium fyldig med stor smagsintensitet og en herlig frisk frugtsyre. Eftersmagen har god længde og stor renhed. En herlig ledsager til sammenkogte retter.

En saftig og meget let drikkelig vin fra topproducenten i Brunello. Som den eneste af husets vine lagres denne i mindre dele på nye franske barriques på 225 liter. Vinens sammensætning er med 70 % Sangiovese fra de lidt yngre vinstokke på ejendommen, samt 30 % Merlot, som er med til at give mundfylde og tæthed i smagen.

James Suckling 91 points

"This has notes of dark plums, cherries, thyme, walnuts and olives. Savory, textured and balanced, with a full body and expansive, creamy tannins. Drink or hold. "

Juli 2023

Il Poggione

Il Poggiones historie daterer sig helt tilbage til Brunello di Montalcino begyndelse. Huset var blandt den visionære gruppe af producenter, som i starten af 1900-tallet var de første til at flaske vin med titlen ’Brunello di Montalcino’. Siden har området etableret sig som et af Italiens allerbedste, og Il Poggione har siden begyndelsen spillet en afgørende rolle i områdets udvikling.

Stilmæssigt holder de fast i de traditionelle værdier og udvælger med sikker hånd, hvilke moderne metoder som de kan inkorporere for at forstærke udtrykket i deres vine. For når man som Il Poggione lavet vin i over 100 år, så har man set trends komme og gå, og holder derfor selvsikkert fast i at producere sin vin i et tidløst og velsmagende udtryk.