2021 Pinot Noir Fût de Chêne

Alsace Alsace
Rødvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 204321
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 199,00

Fadlagret seriøs Pinot Noir fra Alsace. En stor og åben bouquet hvor noter af kirsebærsyltetøj og frisk bacon harmonerer fint. Smagen er medium fyldig med fløjlsblødhed cremet struktur. Her er noter af fuldmoden frugt og sekundære noter fra fadlagringen af chokolade, læder og krydderier. En vin der passer flot til vildtretter med sauce.

15 km nord for Colmar har Fernand Engel 2 parceller beplantet med Pinot Noir som han bruger til denne vin. Vinstokkene er 32 – 35 år gamle. Disse vinmarker dyrkes efter økologiske forskrifter, med pløjning af marken før vinteren og ingen sprøjtemidler. Druerne høstes nænsomt med hånden og skallerne ligger i 14 dage køligt for at trække koncentration til mosten. Vinen gæres med naturligt gær og deres udføres pigeage en gang dagligt i gæringsperioden. Vinen har lagret på egetræsfade i 12 måneder inden aftapning.

Fernand Engel

”Femininitet, finesse, friskhed, elegance, balance og økologi”.

Sådan lyder det, når Fernard Engel selv skal sætte nogle ord på, hvad der kendetegner vinene fra vinhuset, som ligger placeret i idylliske omgivelser i landsbyen Rorschwihr i den klassiske og traditionsrige vinregion Alsace.