2020 Côte de la Houssaye Rouge

Loire
Rødvin - Varenummer: 477520
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 219,00

Velstruktureret og frugtparfumeret enkeltmarks Cabernet Sauvignon, fra det kølige klima i Anjou. Et sandt bevis på at det ikke blot er Cabernet Franc der stortrives her, men at 'datter-druesorten' ligeledes kan fremtrylle magiske vine. Kølig, forfriskende og næsten vild i sin karakter, tilsat en tætpakket tanninstruktur og stor kompleksitet. Smuk mørk rubinrød i glasset, med de fineste kirsebærfarvede reflekser. Frugtfyldt og grønkrydret i sin aromatiske næse, med nuancer af sorte hindbær, syrlige kirsebær, anisfrø og mørkerøde roser, der ledsages af blyantspids, mentolblade og et strejf af røg. Sprød, spændstig og mellemfyldig på tungen, med legende frugtsyre og pirrende mineralitet. Smagen følger den meget elegante næse, med en sand potpourri af både frugt og krydderi. Rødlige, syrlige og saftige mørke skovbær, kærtegnet af peber, salvie, grønne urter, grafit og lakrids. Eftersmagen er lang, syretæt og viser imponerende struktur - hvilket vidner om et stort lagringspotentiale. Ganske enkelt karakterfuld, terroir-drevet og køligt-skåret Cabernet Sauvignon, der er et must-try for alle fans af ægte rød Loire. En vin der er som skabt til den røde peberbøf, helst ledsaget af helt enkel garniture.

Vinen er sammensat af 100% Cabernet Sauvignon, fra marken 'Côte de la Hussaye', beliggende på Hyrôme-flodens bjergskråning, i den østlige del af kommunen Saint Lambert. Et varmt, tørt og sydøst-vendt skifferterroir; optimale dyrkningsforhold for denne senmodnende druesort, som ellers kan være udfordrende at modne optimalt i Loire. Udelukkende håndhøstet og økologisk dyrket frugt, der plukkes forholdsvist sent på sæsonen, ofte i den 3. uge af oktober. Druerne afstilkes møjsommeligt ved ankomst til vineriet, efterfulgt af gæring og 25 dages maceration (udblødning af drueskallerne) på betonfade. Vinen overflyttes efterfølgende til en blanding af 400 og 500-liters fade (15% nye), hvor den lagrer i 12 måneder. Vinen hviler slutteligt i 6 måneder på underjordiske tanke, inden den endeligt aftappes på flaske.

Domaine Ogereau

Domaine Ogereau er et familieejet domaine fra 1890, beliggende i kommunen Saint-Lambert-du-Lattay i vindistriktet Anjou. Den unge og talentfulde vinmager Emmanuel (5. generation) står i dag for den daglige drift, i tæt samarbejde med sin far Vincent.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.