2022 Tavel Rosé Reine des Bois

Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 249,00

Tavel er den eneste appellation i hele Rhônedalen, der er udelukkende dedikeret til at lave rosévin. Derfor har bønderne i området også en sjældent seriøs tilgang til deres roséproduktion, og særligt hos Domaine de la Mordorée, der betragtes som en referenceproducent i området. Rosévinene herfra er mørke, dybe og har langt mere struktur, end man er vant til fra den genre. Det er genialt som ledsager til mad, eller til dem, der elsker rosévinens liflige og læskende karakter, men som ønsker lidt mere kant og kompleksitet.

”The emblematic cuvée of the estate” – Domaine de la Mordorée La Reine des Bois betyder “Skovens Dronning” og er en reference til den skovsneppe, som vingården tager sit navn efter. Det er med denne cuvée, at Domaine de la Mordorée virkelig understreger, hvordan Tavel rosé bør udtrykke sig. Druerne er høstet fra Demeter-certificerede, biodynamiske vinmarker, og man har dyrket dem på marker med en jordbund bestående af sand og ler. Oplev, hvordan rosévin pludselig bliver kompleks, med flere lag af smagsnoter, som langsomt glider hen over din palette. Her er både røde, saftige frugter samt blomstrede og krydrede toner. Slyng den endelig godt i glasset, og lad den åbne op for sine aromatiske dybder.

Nyd den helt for sig selv, eller som ledsager til retter med bagt, rød fisk, fx laks, så kommer parringen til at sidde lige i skabet!

Domaine de la Mordorée

Domaine de la Mordorée er et familiejet vinhus beliggende i Tavel i den sydlige del af Rhônedalen ikke langt fra Avignon, der har specialiseret sig i klassiske, egnstypiske og terroir-drevne r¢de, hvide og rosévine.