2021 Lirac Rouge La Dame Rousse

Rhône Lirac
Rødvin - 75,00 cl. - 14,50% vol. - Varenummer: 1403021
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 199,00

En Lirac, der er blandet af lige dele Grenache og Syrah, fra 40 år gamle vinstokke. Med den enorme fylde og koncentration der er i denne vin, smager dette bedre end det meste Chateauneuf-du-Pape. Stor duft af solbær, hindbær og lakrids. Et referencepunkt for de andre producenter i Lirac distriktet. En rødvin, der passer godt til kraftige kødretter eller vildt.

La Dame Rousse betyder den rødhårede dame, som skovsnepen kaldes af nogle. Druerne dyrkes i Lirac appellationen, der stort set ligger lige ved siden af Chateauneuf-du-Pape og har et tilsvarende terroir. Vinmarken er 22 hektar stor og vinstokkene 40 år gamle. Cuvée La Dame Rousse er sammensat af 50% Syrah og 50% Grenache. Der høstes ved 40 hl/hektar, hvilket ligger i den lave ende af skalaen og sikrer høj intensitet i druerne. Efter endt høst i hånden, bliver druerne afstilket og gennemgår en 30 dage lang gæring. Vinen lagres i ståltanke for at bevare sin friske frugt og aftappes på ejendommen.

Domaine de la Mordorée

Domaine de la Mordorée er et familiejet vinhus beliggende i Tavel i den sydlige del af Rhônedalen ikke langt fra Avignon, der har specialiseret sig i klassiske, egnstypiske og terroir-drevne r¢de, hvide og rosévine.