2021 Langhe Nebbiolo

Italien Piemonte Langhe
Rødvin - 75,00 cl. - 14,50% vol. - Varenummer: 103521
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 341,50

Cavalotto laver en enestående god Langhe Nebbiolo. Det skyldes dels at druerne udelukkende kommer fra unge stokke, der står i deres Barolo-marker. Der tages frugt fra den legendariske Bricco Boschis-mark, fra Codana og Pernanno. Det betyder at du her i flasken får en miniature-version af husets store Barolo-vine, til en langt mere overkommelig pris. En perfekt vin at prøve, hvis man vil have indblik i Cavalottos stil, eller hvis man allerede har forelsket sig i denne Barolo referenceproducent, og vil have noget at drikke, mens ens Barolo-vine får lov at udvikle sig i kælderen.

Her er vilde noter af røde kirsebær, knækket tomatgren og lidt krydderurter. Smagen er flot, intens med smag af de samme røde bær, lidt krydderi fra fadlagringen og den jordede tone, man finder i de bedste vine her fra Langhe.

Vinen har lagret i traditionelle, slavoniske egetræsfade i 15-18 måneder, og får også lov at lagre 6 måneder på flasken, før den frigives. Det er altså knap 2 års lagring, for en Langhe Nebbiolo! Der er ingen tvivl om, at barren er sat højt for denne vin.

Cavalotto selv anbefaler at nyde den til tapas bræt med forskellige udskæringer af kød eller pølse. Server den ved 14 grader, og gerne i Bourgogne-glas, så får du en rigtig smuk vinoplevelse.

94/ 100 point | Flaskehalsen

"Hos Cavallotto bruger man druerne fra de yngre vinstokke til at skabe en Langhe Nebbiolo, og det er faktisk en fortræffelig idé. For i denne vin får vi en stram og karakterfuld Nebbiolo-stil med masser af syre og friskhed. Men samtidig har den en ungdommelig charme med solidt drive og pirrende, spændende noter af urter og gode minder om alle de dufte, der fylder luften i det nordlige Italien."


Cavallotto

Cavalotto står vagt for Barolos klassiske og traditionelle udtryk, og er en af regionens helt store referenceproducenter for den Barolo-stil, der har gjort området til et af verdens mest eftertragtede.

I dag lagres vinene fortsat på store, slavonske egetræsfade og man macererer længe på drueskallerne. Stor Barolo skal have tid og tålmodighed, så vokser det sig majestætisk og lever op til sin titel som ”kongernes vin”.

I en tid hvor flere og flere producenter søger imod en blødere og mere moderne stil, er Cavalotto et af de få steder, hvor man stadigvæk kan opleve det ægte og oprindelige Barolo. Vinenes tårnhøje niveau er resultatet af flere hundrede hårs perfektion af deres fremstillingsmetode.

Så skynd dig at få en flaske Cavallotto hjem til samlingen, det vil med sikkerhed belønne sig med store drikkeoplevelser!