2020 Langhe Nebbiolo

Italien Piemonte Piemonte
Rødvin - 75,00 cl. - 14,50% vol. - Varenummer: 103520
Tilføj til ønske liste
På lager
Special pris kr. 249,00 Normalpris kr. 310,00

Til at lave deres Lange Nebbiolo bruger Cavalotto udelukkende druer fra deres Barolo-vinmarker. Druerne kommer fra markernes yngste stokke, og de bemærker selv, lettere stolt, at deres vin indeholder typiske Bricco Boschis-noter, der er en af vingårdens fornemmeste Barolo-marker. Udover Bricco Boschis indeholder vinen også frugt fra deres andre Barolo-cruer: Codana og Pernanno.

Vinen er en skøn måde at stifte bekendtskab med Cavalottos ikoniske vinstil, fordi man i deres Langhe Nebbiolo får en imødekommende og drikkemoden vin, hvor du ikke behøver spekulere over om den er klar, du skal bare se at få den åbnet og nydt.  
En genvej til at nyde stor Nebbiolo fra en af Piemontes største producenter. Og bare rolig, når du ikke at drikke dem alle med det samme, så er det her Langhe Nebbiolo på et niveau, som snildt kan tåle at udvikle sig 5-10 år i kælderen også.

Langhe Nebbiolo fra Cavalotte dufter af røde kirsebær, ribs og traner som flankeres af lidt tomatstilk og krydderier. Teksturen har finkornet tannin og en frisk saftighed, som gør vinen til et fremragende bud på noget, der kan serveres til mad. Gerne en tallerken med tapas, de indeholder rigeligt med lagret skinke og pølse, eller servering med svampe. 

Selvom loven ikke kræver, at en Langhe Nebbiolo fadlagres, er vinen modnet på Barolo-fade i 18 måneder. Resultatet er derefter.


Cavallotto

I mere end fem generationer har familien Cavallotto dyrket druer i Bricco Boschis' bakker i udkanten af Castiglione Falletto i hjertet af Barolo regionen. Som nogle af de første i 1948 begyndte brødrene Olivio og Gildo at dedikerer sig udelukkende med vindyrkning og salg af vinen. Som dengang laves vinene idag kun på egne druer fra 25 ha. spredt på 23 individuelle parceller. 

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.