2021 Rigoleto Montecucco Rosso

Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 119,00

Sangiovese druen blandes her med mindre mængder af andre lokale druer. Intens duft af røde bær; kirsebær og hindbær med en krydret tone i baggrunden. Smagen er medium fyldig med en dominerende smag af røde bær og en behagelig fylde og kompleksitet fra fadlagringen. En fremragende vin til kalvekød. Collemassari er blevet kåret som Årets Vineri 2014 af den anerkendte vin bibel Gambero Rosso. Vinstokkene til denne vin er plantet på en mark i 300 meters højde over havet, hvor der er en let brise der skaber et godt klima. Denne rødvin er sammensat af 70% Sangiovese, 15% Ciliegiolo og 15% Montepulciano. Vinen er gæret i ståltank for at bevare mest mulig druekarakter og halvdelen af vinen er derefter lagret på egetræsfade for at tilføre kompleksitet til vinen.

Castello di Collemassari

Castello di ColleMassari blev grundlagt i 1998 da søskendeparret Maria Iris og Claudio Tipa, som altid havde delt passionen for naturen og gode vine, udlevede drømmen om en vingård i Toscanas bakker.

Regionen Montecucco, som er beliggende i det øvre Maremma blev stedet, hvor drømmen skulle blive til virkelighed. Området ligger mellem Brunello og Morellino di Scancano og er ideel til dyrkning af Sangiovese.