2018 Andremily EABA

Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 1.199,00

”The 2018 Andremily EABA is an extraordinarily delicious wine, that is certain to find itself on the list of our very best ever. You do not want to miss this beauty!”

Jim Binns viser endnu engang, at hans forståelse for Rhône-sorterne og hvordan de bør blandes på kryds og tværs, befinder sig på et ufateligt højt niveau. Hans fortid som cellarmaster hos den berømte vingård, Sine Qua Non, sætter sine tydelige spor i den sikkerhed, han navigerer sine blends med, nu hvor han udgiver vinene under eget navn.

EABA-cuvéen er i 2017 sammensat af 59% Syrah, 23% Mourvèdre og 15% Grenache, og de sidste 3% holder Jim Binns hemmelige. Fuldstændigt som i Rhônedalens store blandingsvine fra Châteauneuf-du-Pape, så varierer blandingen altid fra årgang til årgang, hvor Jim Binns med kirurgisk præcision justerer blandingsforholdet, så hans vin bliver den bedst mulige fortolkning af de mange druesorters forskellige kvaliteter. En særdeles taknemmelig opgave i en vinregion som Californien, som ikke rigtigt oplever ”dårlige” årgange.

Jim Binns lovprises for hans måde at skabe store, kraftige rødvine, som formår at holde sig i balance, og i årgang 2018 lever EABA-cuvéen også op til forventningerne. Faktisk i sådan en grad, at det fik anmelder Jeb Dunnuck til både at give 97/100 point, og kalde vinen for en ”blockbuster-like style of ripe black fruits, wood smoke, cured meats, and peppery goodness.”

Vinen springer op af glasset med typiske Syrah-toner af solbær, brombær og mørke kirsebær, som ledsages af en saltet tone af sorte oliven og den typiske fornemmelse af sort peber. Fra de supplerende druesorter fornemmer man et strejf af franske krydderurter som rosmarin og timian, og Mourvèdre-druen byder ind med sin kendetegnende grovkornede struktur, som tilføjer et fantastisk bid og kant til vinens tekstur. Et helt fantastisk glas, som smager helt fantastisk allerede nu, men som i den grad også har potentiale, hvis man gemmer den væk i kælderen.

Vinen har lagret 22 måneder i franske barrique-egetræsfade, hvoraf 50% har været nye.

97 point | Jeb Dunnuck

The 2018 Eaba is another wine from Jim that puts its foot firmly on the ripeness pedal and offers a blockbuster-like style of ripe black fruits, wood smoke, cured meats, and peppery goodness. Full-bodied and concentrated on the palate, it’s flawlessly balanced, has gorgeous tannins, and a great finish. Drink it over the coming 10-12 years or so. The 2018 is 59% Syrah, 23% Mourvedre, 15% Grenache, and the rest Viognier, aged 22 months in 50% new French oak.

95 point | Vinous

“The 2019 EABA is another impressive wine in this range. Ample and explosive in the glass, the 2018 hits the palate with masses of dark fruit, chocolate, spice, leather, tobacco and menthol. Bright savory accents from the 60% stems lend energy and freshness. EABA is mostly Bien Nacido fruit, with dollops from White Hawk, Larner, Harrison-Clarke and Alta Mesa.”

95 point | Robert Parker

“EABA (an acronym for End All Be All) is Andremily's relatively new Rhone blend label. The 2018 EABA is a blend of 59% Syrah, 23% Mourvedre, 15% Grenache and 3% Viognier, coming from Bien Nacido vineyard (Santa Maria), White Hawk vineyard (Cat Canyon), Alta Mesa vineyard (Santa Barbara County), Larner vineyard (Ballard Canyon) and Harrison-Clarke vineyard (Ballard Canyon). The wine was vinified using 60% whole cluster and aged for around 22 months in 50% new French oak barrique and 50% used French barrique. “

Andremily

Jim Binns er manden der har været højrehånd for Manfred Krankl hos kulthuset Sine Qua Non fra 1996 og frem til 2011, hvorefter han startede sin egen vingård: Andremily. Udgangspunktet er stadig topklasse Syrah fra udvalgte marker langs den Californiske højderyg.