2019 Syrache

Rødvin - 75,00 cl. - 14,00% vol. - Varenummer: 3225419
Udsolgt
kr. 319,00

Syrah + Grenache giver Syrache [Sy’rash]

I denne vin lader den danske winemaker, Peter Work, sig inspirere af Sydfrankrigs berømte drue-duo. Fra kølige vinmarker i Sta Rita Hills kan han høste druer, som bevarer elegance og finesse, og det bruger Peter Work og Ampelos Cellars til at skabe en smuk og yndefuld rødvin.

Syrah giver farve, mørk frugt og et krydret strejf af peber, mens Grenache leverer rød frugt, saftighed og indslag af krydderurter. Til sammen giver det en blød og harmonisk vin, hvis smagsmelodi springer rundt på flere tangenter, i sin mission om at skabe sød musik.

I kælderen går man langt for at sikre, at vinen får de bedste omstændigheder for en naturlig gæringsproces.

Druerne afstilkes, knuses og hældes på 1.5 ton store gæringskar med åben top. Her står de et par dage, indtil vildgæren aktiverer, og begynder at arbejde med sukkeret i mosten. Igennem 12-16 dage gærer vinen med 2 daglige punch-downs, hvor man skubber den hatten af drueskaller ned, så den får ekstra kontakt med mosten.

Herefter overføres vinen til egetræsfade, hvor vinens malolaktiske gæring gennemføres med vildgær, og til slut flaskes vinen uden klaring og filtrering.

Når vi fremhæver denne proces så langt ned i detaljerne, så skyldes det, at det er bevisførelse for Peter Work og Ampelos Cellars omhyggelighed og værdisæt. Deres vine skal skabes med så lidt menneskelig påvirkning som muligt. En besværlig proces, fordi det kræver stor omhyggelighed i kælderen, hvis ikke at vinen skal blive ødelagt. Men her går man til opgaven med tålmodighed og omhug, og resultatet taler sit eget tydeligt sprog.

Ampelos Cellars

Danske Peter Work valgte efter terrorangrebet på World Trade Center i 2001 at sadle helt om og realisere en gammel drøm om at blive vinavler i Santa Barbara, hvor han sammen med sin kone etablerede Ampelos Cellars, der producerer deres roste vine udelukkende efter økologiske og biodynamiske principper.