2021 Bretzenheimer Chardonnay

Nahe
Hvidvin - 75,00 cl. - 12,00% vol. - Varenummer: 614221
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 199,00

Elegant og saftspændt enkeltmarks-Chardonnay, hvor mineralitet, frugt og fylde synger i kor. Lys strågul i glasset med besnærende aromaer af pomelo, grønne æbler og hvid fersken, suppleret af lyse tobaksblade, friske mandler og pisket fløde. Mellemfyldig, frisk, men lettere cremet i munden.

En ekspressiv kalk-agtig mineralitet og en levende syre vibrerer over hele paletten. Lyse stenfrugter, en stor blomsterbuket og knuste kalksten, komplementeres af urtede og let krydrede undertoner. I baggrunden svæver fine noter af smør og ristet brødskorpe, der dog nærmere kærtegner frugten fremfor at dominere. Ganske enkelt en smuk Chardonnay fra Bretzenheim. Den oplagte ledsager til smagfulde fladfisk eller lyst fjerkræ, gerne krydret med masser af urter, smør og citrusfrugter.

Frugten til vinen kommer fra de øvre, ler- og kalkholdige dele af vinmarken Pastorei, beliggende i kommunen Bretzenheim. Druerne høstes manuelt og transporteres forsigtigt til vineriet i små kasser. De hele klasser presses blidt, efterfulgt af en spontangæring på store egetræsfade. Vinen lagrer slutteligt, i kontakt med de døde gærceller, i 10-12 mdr. på brugte 500 liters fade.

Weingut in den Zehn Morgen

Weingut in den Zehn Morgen er et ambitiøst og fremadstormende vinhus beliggende i naturskønne omgivelser i Bad Kreuznach i vinregionen Nahe, der har specialiseret sig i klassiske og egnstypiske vine. 

De er på en mission om at genetablere deres hjemstavn som ét af Tysklands fornemmeste vinområder. Og man må sige, at de ikke er bange for at lægge handling bag ordene. For kvaliteten i vinene er helt forrygende, og i Tyskland er man pludseligt begyndt at tale i krogene om dette nye og interessante vinhus.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.