Weingut in den Zehn Morgen

Weingut in den Zehn Morgen er et ambiti¢st og fremadstormende vinhus beliggende i natursk¢nne omgivelser i Bad Kreuznach i vinregionen Nahe, der har specialiseret sig i klassiske og egnstypiske vine. 

De er på en mission om at genetablere deres hjemstavn som ét af Tysklands fornemmeste vinområder. Og man må sige, at de ikke er bange for at lægge handling bag ordene. For kvaliteten i vinene er helt forrygende, og i Tyskland er man pludseligt begyndt at tale i krogene om dette nye og interessante vinhus.

pr. side
Vis som Grid Liste

13 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

13 varer

Faldende orden

Weingut in den Zehn Morgen laver vine i Bad Kreuznach-området i den tyske vinregion Nahe. Et sted som historisk set har været ophav til nogle af verdens mest eftertragte vine

Fordums storhedstid i Bad Kreuznach

Man har fundet preussiske vinklassifikationer tilbage fra 1901, som fremhæver markerne i Bad Kreuznach som værende nogle af Tysklands allerbedste. Et faktum som blev verificeret, da de ber¢mte vinskribenter, Hugh Johnson og Stuart Pigott, udgav deres bog ™Atlas der Deutschen Weine™. Her slår de fast, at vinmarkerne i Bad Kreuznach befinder sig helt i toppen af den tyske rangliste.

Man ved også at Riesling fra Bad Kreuznach i starten af 1900-tallet kostede mere end de, i dag, utilnærmeligt dyre vine fra Bourgogne og Bordeaux.

Så hvorfor gik området i glemmebogen? Trenden skiftede væk fra Hvidvin og Riesling, og verdens vindrikkere lod deres opmærksomhed falde på nye områder. Men nu mener Weingut in den Zehn Morgen, at tiden inde til, at Bad Kreuznach skal genvinde fordums storhed.

Zehn Morgens Renæssance i Bad Kreuznach begynder

Weingut in den Zehn Morgens vin-renæssance starter i 2013, da grundlægger Steffen Montigny får muligheden for at k¢be en god portion vinmarker af Ökonomierat August E. Anheuser. Markerne besad netop den ber¢mte kvalitet, som Bad Kreuznach igennem hundrede af år havde været rost for i vinlitteraturen.

Men det er i sig selv ikke nok bare at eje god jord, men skal også behandle den ordentligt, hvis man vil skabe vin der kan måle sig med verdens elite. Derfor har Zehn Morgen siden 2016 dyrket vinmarkerne ›i harmoni med naturen›. Det betyder, at man generelt undgår herbicider, er i gang med en omlægning til fuld ¢kologisk produktion og at alle nye vinranker plantes efter månekalenderen og biodynamiske principper.

Med disse bæredygtige dogmer, har de siden deres grundlæggelse knoklet for at etablere dem selv  som et navn i vinbranchen og Bad Kreuznach som et af Tysklands bedste vinområder. Og i 2022 nåede de en helt utrolig milepæl.

Zehn Morgen kåres som "Riesling Champion"

I 2022 modtog Weingut in den Zehn Morgen nemlig den fornemme hædersbevisning 'Riesling Champion' i kategorien bedste ›ortswein› af vinbladet Vinum Wine Magazine. Begrundelsen l¢d bl.a.: ›Det lykkes perfekt at ramme den særlige Nahe-stil, der hverken kopierer Pfalz eller Mosel, men i stedet på saftig og mineralsk vis kombinerer dem begge med et fuldstændig unikt resultat›. 

En kæmpe anerkendelse af Weingut in der Zehn Morgens talent.

Nu har Tyskland fået ¢jnene op for Weingut in den Zehn Morgen, og vingårdens rejse mod toppen er kun lige begyndt. Det her er en af de vingårde, man skal holde godt ¢je med de næste par år. Der er ingen tvivl om, at de er blandt morgendagens helt store stjerner.