2021 Grüner Veltliner Schlossberg

Wagram
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 613521
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 289,00

Ubeskrivelig kompleksitet i denne storladne top-vin fra Fritsch. Rig, cremet og med stor fylde, balanceret af en levende frugt og klokkeklar syre. Fuldstændig betagende duft, der byder på noter af modne abrikoser, gule æbler og friske mirabeller, ledsaget af blomsterhonning, cashewnød, våde sten og hvid peber. Silkeblød i munden, lettere pikant og med stor karakter og præcision. Gyldne æbler, abrikoskerne, mandarin og grapeconfit, komplementeret af orangeblomst, friske mandler og cayenne. Uendelig finale, hvor den bløde tekstur omkranses af en forfriskende syre og en salt mineralitet. Ganske enkelt en helstøbt Grüner Veltliner, med et stort liv i vente.Vinmarken Schlossberg er et klassificeret Erste Lage, ÖTW’s svar på “premier cru”. Et ganske unikt plateau, begunstiget af syd/sydvest-vendt eksponering og den karakteristiske jordbundstype 'löss'. Vinen er biodynamisk certificeret (BIODYN) og er produceret med stor respekt for det omgivende miljø. Druerne håndhøstes fra i gennemsnit 38 år gamle vinstokke og sorteres grundigt ved ankomst til vineriet. Inden druerne presses blidt, udføres en 10 timers maceration (udblødning af drueskallerne i mosten) for at ekstrahere aroma og smag. Mosten spontangærer på store, gamle egetræsfade, efterfulgt af den malolaktiske omdannelse, som både blødgører syren og giver vinen sin cremede tekstur. En Grüner Veltliner på absolut top-niveau, som vil udvikle sig positivt igennem de næste 10-15 år+.

Falstaff Magazin 96 points

"Medium greenish yellow, silver reflections. Delicate herbal spice, fine nuances of white pome fruit, a hint of orange zest and verve. Taut, elegant, fine apple nuances, some melon, juicy and fresh, mineral and citrus finish, an animating, light-footed foo"

10. juli 2023

Weinberghof Fritsch

Dedikation, bæredygtighed og typicitet. Fritsch er en af Wagrams foregangsmænd og absolutte pionerer. Ikke blot, når vi taler kvalitet og innovation, men i lige så høj grad biodynamik og naturlighed