Wagram

pr. side
Vis som Grid Liste

12 varer

Faldende orden
  1. Grüner Veltliner Grande Reserve

    Topvine fra Anton Bauer; Grande Reserve er lagret i kortere tid på fad. Gylden i glasset med stor og åben duft af honning, blomster og friske gule tropiske frugter i fin samspil med grønne æbler. I smagen er kompleksiteten fra fadlagringen med til at underbygge friskheden fra frugtsyren. Noterne er præget af frugten men understøttes af det krydrede element af peber og toast fra fadet.

    Druerne til denne Grande Reserve Grüner Veltliner er udvalgt fra parceller med gamle vinstokke, hvor udbyttet er naturligt lavt, under 30 hl/ha. Druerne høstes i hånden og sorteres endnu engang ved ankomsten til vineriet, så kun de bedste klaser kommer med i vinpressen. Efter endt gæring lagrer vinen i 6 måneder på store egetræsfade, sammen med bundfaldet. Alt sammen med til at give yderligere kompleksitet i denne flot balancerede hvidvin.

    kr. 339,00
    Tilføj til ønske liste
  2. Grüner Veltliner Schlossberg
    • Falstaff 96

    Ubeskrivelig kompleksitet i denne storladne top-vin fra Fritsch. Rig, cremet og med stor fylde, balanceret af en levende frugt og klokkeklar syre. Fuldstændig betagende duft, der byder på noter af modne abrikoser, gule æbler og friske mirabeller, ledsaget af blomsterhonning, cashewnød, våde sten og hvid peber. Silkeblød i munden, lettere pikant og med stor karakter og præcision. Gyldne æbler, abrikoskerne, mandarin og grapeconfit, komplementeret af orangeblomst, friske mandler og cayenne. Uendelig finale, hvor den bløde tekstur omkranses af en forfriskende syre og en salt mineralitet. Ganske enkelt en helstøbt Grüner Veltliner, med et stort liv i vente.Vinmarken Schlossberg er et klassificeret Erste Lage, ÖTW’s svar på “premier cru”. Et ganske unikt plateau, begunstiget af syd/sydvest-vendt eksponering og den karakteristiske jordbundstype 'löss'. Vinen er biodynamisk certificeret (BIODYN) og er produceret med stor respekt for det omgivende miljø. Druerne håndhøstes fra i gennemsnit 38 år gamle vinstokke og sorteres grundigt ved ankomst til vineriet. Inden druerne presses blidt, udføres en 10 timers maceration (udblødning af drueskallerne i mosten) for at ekstrahere aroma og smag. Mosten spontangærer på store, gamle egetræsfade, efterfulgt af den malolaktiske omdannelse, som både blødgører syren og giver vinen sin cremede tekstur. En Grüner Veltliner på absolut top-niveau, som vil udvikle sig positivt igennem de næste 10-15 år+.

    kr. 289,00
    Tilføj til ønske liste
  3. Pinot Noir Ruppersthal
    • Falstaff 92
    Rødfrugtet, aromatisk og sensuel Pinot Noir. Fritsch er ikke kun en mester i de hvide, men er i sandhed en dygtig vinmager, også når det kommer til de røde. Saftig, læskende og fuld af charmerende frugt, suppleret af et yderst velintegreret fadpræg. Duften oser af Pinot Noir, med noter af røde kirsebær, søde jordbær og granatæble, ledsaget af grønne blade, røde roser, nelikke og mokkabønne. Æterisk mundfølelse, med en levende frugtsyre og blide tanniner, der blot kysser overlæben. Kandiserede kirsebær, vilde jordbær og tørrede tranebær, komplimenteret af rosenbusk, frisk muld og estragon. Underspillede toner af mokka, asiatiske krydderier og bitter chokolade, svæver smukt i baggrunden. En lang og frugtfyldt finale, hvor saftig sødmefuld frugt, smelter sammen med en mundvandsdrivende syre. Uhyre let-drikkelig, men samtidig med stor karakter og finesse - en fortryllende Pinot Noir fra Fritsch., , -----, , Vinen er opkaldt efter kommunen Ruppersthal, men frugten kommer udelukkende fra vinmarken Exlberg, hvor producenten ejer et parcel med 25 år gamle vinstokke, begunstiget af den karakteristiske jordbundstype 'löss'. Druerne håndhøstes og sorteres ved ankomst til vineriet, inden den fuldstændige afstilkning. Vinen er biodynamisk certificeret (BIODYN) og er produceret med stor respekt for det omgivende miljø. Producentens naturlige tilgang til vinproduktion går igennem helt fra vinstok til flaske og mosten gærer således udelukkende ved hjælp af de naturligt forekomne gærceller. Vinen lagrer i 12 mdr. på brugte 500 liters egetræsfade, inden den endelige aftapning finder sted.
    kr. 169,00
    Tilføj til ønske liste
  4. Pinot Noir Wagram

    Frisk og saftig Pinot Noir. En karakteristisk duft med noter af røde kirsebær og krydderurter med god dybde. Smagen er mild og balanceret, hvor den rene røde frugt dominerer det samlede smagsbillede med modne tanniner og friskhed fra frugtsyren. En rigtig god vin til lyst kød, eller afkølet til fisk.

    Pinot Noir druerne til denne vin er dyrket på Anton Bauers marker omkring Wagram. Vinstokkene stod plantet i Loess jordbund, som er karakteristisk for området. Vinifikationen foregår med temperaturstyring i ståltanke, hvorefter vinen overføres til brugte egetræsfade i 16 måneder inden aftapning.

    kr. 185,00
    Tilføj til ønske liste
  5. Roter Veltliner Steinberg
    • Falstaff 94
    Aristokratisk og karakterfuld hvidvin, lavet på den spændende druesort Roter Veltliner. Dyb, fyldig og koncentreret, men med masser af liv og energi. Betagende, frugtfyldt og aromatisk duft, der næsten giver associationer til noget sødmefuldt. Kvæde, tørret mandarin, abrikos og skovhindbær, suppleret af safran, sommerblomster, pinjekerne og brioche. Mundfølelsen er cremet og silkeblød, men holdes helt i skak af en forfriskende syre og pikant-bitter tone. Kandiserede citrusfrugter, gyldne æbler, klementin og vaniljebønne, komplementeret af grape, havre, våde sten og blot en snert af smør. En uendelig lang finale, hvor frugtmodenhed, syre, 'spicyness' og mineralitet går op i højere enhed. En vin som ganske få, et unikum fra Fritsch's hånd., , -----, , Roter Veltliner er en ældgammel hvidvinsdruesort, der har gjort et comeback på den Wagramske' vinscene. En fantastisk druesort, der på trods af navnet, ikke har nogen tilknytning til Grüner Veltliner. Roter Veltliner er kendetegnet ved sin evne til at skabe rige og aromatiske vine med stort lagringspotentiale, hvilket Fritsch's enkeltmarks-udgave er et smukt eksempel på. Steinberg er en klassificeret Erste Lage ('premier cru') og er en af de højest beliggende i regionen. Her ejer Fritsch et skifer- granit- og 'löss'- holdigt parcel, beplantet med ca. 10 år gamle druestokke. Druerne håndhøstes og sorteres grundigt ved ankomst til vineriet. Inden druerne presses, udføres en 36 timers maceration (udblødning af drueskallerne i mosten) for at ekstrahere aroma og smag. Mosten spontangærer på store fade af akacietræ, efterfulgt af den malolaktiske omdannelse, som både blødgører syren og giver vinen sin cremede tekstur. Vinen lagrer efterfølgende i en kortere periode på de samme fade, inden den endeligt aftappes på flaske. En uhyre kompleks og karakterfuld vin, der ikke kan sammenlignes med mange andre.
    kr. 289,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

12 varer

Faldende orden