2022 Pinot Noir Hexham Vineyard

Victoria
Rødvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 628222
Bliv kontaktet

Giv mig besked, når dette produkt er på lager

Udsolgt
Special pris kr. 175,00 Normalpris kr. 219,00

Pinot Noir er så krævende en drue, at kun et fåtal af de australske vinregioner, hvor terroiret er i stand til at stille den tilfreds. Men ét af de få steder, er lige her i Yarra Valley hvor Chief Winemaker Scott McCarthy og den vinmark ansvarlige Lucas Hoorn lykkes med at lave Pinot Noir vine, med en imponerende elegance,

Til deres Hexam Vineyard cuvée, bruger de 3 forskellige kloner af Pinot Noir-druen, som på hver deres måde bidrager til det kølige og elegante udtryk, man får i den færdige vin. MV6 giver bredde og dybde, D4V2 giver mineralitet og struktur og den klassiske 115 tilfører noter af hindbær, kirsebær og længde i frugten. 

Det er parfumeret og levende vin med noter af kirsebær, skovjordbær, hindbær og en duft af efterår og skovbund – og man fristes til at bruge begrebet ”burgundisk”, for det smager godt nok ikke som en vin, der kommer fra et så varmt land som Australien! Smagen er luftig med finesse, liv og en syngende frugt, der balancerer over tungen. 

Brug denne vin til at snyde samtlige af dine vin-venner i en blindsmagning, eller ganske enkelt til at få en seriøs Pinot Noir oplevelse, der viser hvor meget terroir har af betydning for en vins udtryk og personlighed.

98 point | Winestate

"Spicy red currant aromas with a perfumed lift and a fleshy red fruit driven palate with a savoury/gamey thread, chocolatey oak and soft tannins."

95 point + Gold Medal | 2023 International Cool Climate Wine Show

"Savoury with cherry and spice on the nose and a palate of red fruits, leaf and earth. It maintains clean minerality and length and will benefit from ageing."

92+ point | Winefront

"This is a well-formed pinot noir with cherry-plum fruit and cedarwood oak heightened by purple flower and pepper-like notes. It feels silken and it feels convincing, in an appropriately light- medium-weight way. Hints of undergrowth don’t hurt the wine’s cause either."

91 point | James Suckling

"Sappy, distinctly medium-bodied and just a bit sweet, framed with furry oak and menthol phenolics around the seams."

Soumah

Stor vin laves i vinmarken, det har man hørt før og hos Soumah hører vi det igen. Folkene bagved det nye brand Soumah har stor erfaring fra vinmarker i hele verden, men har nu slået sig ned i Yarra Valley i det sydlige Australien.